V. Šopeno gatvėje vyks šilumos tinklų rekonstrukcija – įvedami eismo ribojimai

Nuo balandžio 29 d. 0 val. iki birželio 7 d. Vilniuje, V.Šopeno gatvės atkarpoje nuo Šv. Stepono g. iki Sodų g., bus ribojamas eismas. Eismo ribojimai įvedami dėl šilumos tiekimo tinklų rekonstrukcijos, kuriai atlikti būtina atkasti vamzdyną.

V. Šopeno gatvėje vyks šilumos tinklų rekonstrukcija – įvedami eismo ribojimai.<br>Vilniaus šilumos tinklų nuotr.
V. Šopeno gatvėje vyks šilumos tinklų rekonstrukcija – įvedami eismo ribojimai.<br>Vilniaus šilumos tinklų nuotr.
V. Šopeno gatvėje vyks šilumos tinklų rekonstrukcija – įvedami eismo ribojimai.<br>Vilniaus šilumos tinklų nuotr.
V. Šopeno gatvėje vyks šilumos tinklų rekonstrukcija – įvedami eismo ribojimai.<br>Vilniaus šilumos tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 26, 2024, 4:32 PM

Šia atkarpa bus leidžiamas tik autobusų, troleibusų ir aptarnaujančio transporto eismas. Pėsčiųjų ir dviratininkų eismas dėl vykdomos rekonstrukcijas nebus keičiamas.

Dėl eismo ribojimų aplinkinėse gatvėse gali susidaryti spūstys, ypač pirmosiomis eismo pakeitimų dienomis. Raginame vairuotojus keliones planuotis su laiko atsarga ir pagal galimybes rinktis alternatyvius maršrutus.

Taip pat gali vėluoti viešasis transportas: dėl ribojimų susidariusios spūstys gali paveikti 1G, 2G, 1, 3, 4, 13, 23, 41, 42, 53, 54, 78 ir 89 maršrutų autobusų bei 1, 2, 7, 15, 16 ir 20 maršrutų troleibusų eismo tvarkaraščius.

Kaip apvažiuoti eismo ribojimų zoną?

V.Šopeno gatvės atkarpos, kurioje įvedami ribojimai, prieigose dirbs eismo reguliuotojai, kurie nukreips transporto priemones į gretimas gatves. Tačiau rekomenduojame vairuotojams alternatyvius maršrutus rinktis anksčiau:

Vykstantiems rytų kryptimi (link stoties, Drujos g. ir pan.) rekomenduojame važiuoti Mindaugo, Panerių, Algirdo ir Geležinkelio gatvėmis.

Vykstantiems vakarų kryptimi (link Kauno g., Vakarinio aplinkkelio ir pan.) rekomenduojame važiuoti stoties žiedu, Geležinkelio ir Švitrigailos gatvėmis.

Iš Kauno gatvės norintiems pasiekti Halės turgų ar Pylimo gatvę rekomenduojame važiuoti Švitrigailos, Pelesos, Liepkalnio, Aušros Vartų ir Bazilijonų gatvėmis.

Šilumos trasos rekonstrukcija – nenumatytų nepatogumų prevencija

Centralizuotai tiekiama šiluma gyventojus pasiekia vamzdynais, kurių bendras ilgis Vilniuje – net 760 kilometrų. Vidutinis vamzdynų amžius yra didesnis nei 30 metų, o V.Šopeno gatvės atveju – infrastruktūra dar senesnė, siekianti daugiau nei pusšimtį metų.

Per tokį laiką vamzdynai natūraliai susidėvi, yra paveikiami korozijos, formuojasi įvairaus pobūdžio defektai, pavyzdžiui, įtrūkimai. Senos, neefektyvios ir susidėvėjusios šilumos trasų atkarpos kelia avarijų riziką šildymo sezono metu, neužtikrina patikimo ir efektyvaus šilumos tiekimo.

Nesandarūs ir senos kartos vamzdynai prisideda prie šiltnamio efekto sukėlimo ir didesnių šilumos nuostolių į aplinką. Dėl šių priežasčių Vilnius nuolat investuoja į vamzdynų infrastruktūros atnaujinimą bei modernizaciją, užtikrinant, kad gyventojus centralizuota šiluma pasiektų efektyviai ir patikimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.