Vilniaus Pylimo gatvėje esanti vaivorykštės spalvų perėja bus atnaujinama

Vilniaus miesto savivaldybėje pirmadienį užregistruota iniciatyva atnaujinti sostinės Pylimo gatvės perėjoje esančią LGBTQ+ vaivorykštės vėliavą-instaliaciją.

Vilniaus Pylimo gatvėje esanti vaivorykštės spalvų perėja bus atnaujinama.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus Pylimo gatvėje esanti vaivorykštės spalvų perėja bus atnaujinama.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Smirnovaitė

Jun 26, 2023, 10:38 AM

Apie iniciatyvą atnaujinti ant asfalto esančią LGBTQ+ vėliavą savo Facebook paskyroje pirmadienį pranešė Vilniaus miesto savivaldybės Žmogaus teisių komisijos pirmininkė Ieva Dirmaitė. Jos teigimu, instaliacija turėtų būti atnaujinta jau artimiausiu metu.

„Ši spalvota instaliacija yra daugiau nei detalė mieste. Tai – atviro visiems Vilniaus krypties tęstinumas ir priminimas, kad žmogaus teisių darbotvarkei turi būti skiriamas dar reikšmingesnis dėmesys. Nes laisvė būti savimi čia, Vilniuje, jokiu būdu negali būti matuojama baime. Nepaisant vilniečių skirtumų, visi turime jaustis saugūs būti autentiškais“, – asmeninėje socialinio tinklo paskyroje pabrėžė I. Dirmaitė.

„Gerai, kad tvirtai judame į priekį su koalicinės programos sutartų tikslų, ypač kas susiję su žmogaus teisių darbotvarke, įgyvendinimu ir nepamirštame savo įsipareigojimų tęstinumui, tai yra ir toliau Vilnių visose miesto valdymo srityse kurti pagal Įvairovės chartijos principus“, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad pirmąkart Pylimo g. esanti perėja vaivorykštės spalvomis buvo nudažyta 2018 m.

Prieš kelerius metus prieš LGBT nusiteikę aktyvistai instaliaciją buvo uždažę juodai. Tačiau vaivorykštės spalvos buvo atnaujintos.

Vilniaus miesto savivaldybę pašalinti instaliaciją nuo perėjos buvo įpareigojusi ir policija, tačiau teismas tokį sprendimą atmetė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.