Gruodį Berlyną ir Paryžių sujungs naujas traukinių maršrutas, kuriuo kelionė truks aštuonias valandas

2024 m. rugsėjo 24 d. 13:37
Jūras Barauskas
Berlyną ir Paryžių sujungs naujas traukinių maršrutas, kuriuo susisiekimas tarp šių dviejų miestų užtruks aštuonias valandas, naujienų agentūrai „dpa“ antradienį pranešė Vokietijos geležinkelių operatorė „Deutsche Bahn“, o pirmąją kelionę planuojama atlikti jau gruodį.
Daugiau nuotraukų (1)
„Pirmą kartą šias dvi sostines sujungs greitasis dieninis traukinys“, – nurodė nacionalinė geležinkelių bendrovė.
Nuo 2023 m. abu miestus jungia traukinių su miegamaisiais vagonais linija, kurios operatorius yra Austrijos federaliniai geležinkeliai (ÖBB).
Susisiekimo naujuoju maršrutu paslaugas teiks „Deutsche Bahn“ ir Prancūzijos SNCF, o daugiau informacijos apie keliones abi bendrovės turėtų paskelbti Berlyne vykstančioje prekybos mugėje dar šį antradienį.
„Deutsche Bahn“ ir SNCF greitųjų traukinių geležinkelius eksploatuoja nuo 2007 m., kai Paryžių ir Frankfurto, Štutgarto bei Miuncheno miestus Vokietijoje sujungė tolimojo maršruto traukiniai ICE ir TGV.
Dieniniai traukiniai nuo 2012 m. kursuoja ir tarp Frankfurto bei Marselio Prancūzijos pietuose, o 2023 m. atidarytas ir savaitgalio maršrutas iki Prancūzijos pietvakariuose esančio Bordo miesto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.