Per pusmetį automobilių rinka išaugo 13 proc.

2024 m. rugpjūčio 20 d. 12:15
Transporto rinkos statistikos ir analizės duomenimis, pirmąjį 2024 m. pusmetį Lietuvoje buvo įregistruoti 16 457 automobiliai. Tai 13 proc. daugiau nei per praėjusių metų antrą pusę.
Daugiau nuotraukų (2)
Pasak „Citadele Leasing“ filialo Lietuvoje vadovo Vaidoto Gursko, įprastai artėjant vasarai augantį pirkėjų aktyvumą šįkart lėmė ir pozityvios ekonominės prognozės.
„Prognozuotas palūkanų mažėjimas atnešė vartotojams pozityvesnių nuotaikų, suprantant, kad mažėjant palūkanoms, kris ir galutinė lizingo kaina. Tad, tikėtina, dėl to vartotojai pradėjo drąsiau žvalgytis į didesnius pirkinius“, – pranešime cituojamas V.Gurskas.
Transporto rinkos statistikos ir analizės duomenys rodo, kad 59 proc. šiais metais naujai įregistruotų automobilių buvo įsigyti lizingu.
Kaip rašoma pranešime, rinkoje sumažėjo benzinu varomų transporto priemonių. Automobilių gamintojų asociacijos (ACEA) duomenimis, lyginant su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, šiuo kuro tipu varomų automobilių Lietuvoje sumažėjo 22 proc.
Panaši situacija susiklostė ir kitose Baltijos šalyse. Latvijoje ir Estijoje tokių automobilių skaičius atitinkamai sumažėjo 25 proc. ir 42 proc.
Pastebima, kad didžiausias pardavimų augimas visose Baltijos šalyse fiksuojamas hibridinių automobilių kategorijoje. Lyginant su 2023 metų pirmu pusmečiu, Lietuvoje tokių automobilių skaičius išaugo 41 proc., Estijoje – 33 proc., o Latvijoje – 30 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.