Kai kurie Baltarusijoje registruoti automobiliai galės patekti į Lietuvą: pranešė, kam bus taikomos išimtys

2024 m. rugpjūčio 16 d. 10:02
Lietuvos muitinė
Lietuvai įgyvendinant reglamento Nr. 765/2006 1ra straipsnyje nurodytus importo ribojimus, nuo 2024 m. liepos 18 dienos 00 val. į Europos Sąjungos teritoriją neįleidžiami lengvieji automobiliai su baltarusiškais registracijos numeriais. Draudimas įvažiuoti į ES teritoriją galioja lengviesiems automobiliams, nepriklausomai nuo jų savininko ar vairuotojo turimos pilietybės, skelbia Lietuvos muitinė.
Daugiau nuotraukų (4)
Atsižvelgiant į reglamente numatytą galimybę taikyti išimtis šiam draudimui, informuojame, kad Tarptautinių sankcijų koordinavimo komisijos sprendimu nuo 2024 m. rugpjūčio 17 d. 00:01 val. leidžiama:
įvežti į Lietuvos teritoriją lengvąjį automobilį, kuris nėra skirtas parduoti ir priklauso Baltarusijos piliečiui, turinčiam Lietuvos Respublikos išduotą galiojančią vizą arba galiojantį laikiną arba nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje, leidžiantį atvykti į Sąjungą ir, kuris vykdamas į Sąjungą vairuoja tą transporto priemonę tik asmeninio naudojimo tikslais (išimtis netaikoma lengviesiems automobiliams, priklausantiems juridiniams asmenims ar naudojamiems komerciniais tikslais);
įvežti į Lietuvos teritoriją lengvąjį automobilį, kuris nėra skirtas parduoti ir priklauso Europos Sąjungos valstybės narės piliečiui, jeigu jis yra Baltarusijos gyventojas, ir vykdamas į Europos Sąjungą vairuoja tą transporto priemonę griežtai tik asmeninio naudojimo tikslais.
Primenama, kad:
po 2025 m. sausio 18 d. Baltarusijoje registruoti automobiliai negalės būti Lietuvos teritorijoje. Asmenys, vairuojantys automobilius su baltarusiškais registracijos numeriais po paskelbtų draudimo terminų, bus laikomi pažeidusiais teisės aktų nuostatas ir jiems taikoma atsakomybė, numatyta Administracinių nusižengimų kodekso 515 straipsnyje, numatančiame baudą ir automobilio konfiskavimą;
iki 2025 m. sausio 18 d. automobiliai su baltarusiškais registracijos numeriais gali dalyvauti eisme Lietuvos teritorijoje, taip pat būti importuoti ir registruojami Lietuvoje.
SVARBU. Draudimas netaikomas Baltarusijoje registruotų automobilių įvažiavimui į Europos Sąjungos, taip pat Lietuvos, teritoriją:
su diplomatiniu valstybinio registracijos numerio ženklu, kai automobilis būtinas diplomatinės ir konsulinės atstovybės arba tarptautinės organizacijos, kurios naudojasi imunitetais pagal tarptautinę teisę, funkcionavimui arba skirtos diplomatinių atstovybių darbuotojų ir jų artimiausių šeimos narių asmeniniam naudojimui;
kai Baltarusijoje registruotais automobiliais vežami mirusiųjų palaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.