Sukčiai nusitaikė į dar vieno miesto gyventojus: vėl vilioja nemokamu viešuoju transportu

Pastaruoju metu socialinėje erdvėje plinta siūlymai laimėti galimybę nemokamai važiuoti viešuoju transportu. Į informacija apie melagingus pasiūlymus jau suregavo bei keleivius perspėjo Kaunas ir Vilnius, o dabar sukčiai nusitaikė ir į Klaipėdos miesto gyventojus ir svečius.

Sukčiai siūlo laimėti galimybę nemokamai vykti Klaipėdos viešuoju transportu.<br>„Vakarų ekspresas“ nuotr.
Sukčiai siūlo laimėti galimybę nemokamai vykti Klaipėdos viešuoju transportu.<br>„Vakarų ekspresas“ nuotr.
Sukčiai siūlo laimėti galimybę nemokamai vykti Klaipėdos viešuoju transportu.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Sukčiai siūlo laimėti galimybę nemokamai vykti Klaipėdos viešuoju transportu.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Jul 22, 2024, 4:53 PM

Kaip informuoja pareigūnai, į Klaipėdos apskrities policijos pareigūnus jau kreipėsi keli nukentėję asmenys, kurie nurodė, kad elektroninėje erdvėje rado pasiūlymą neva laimėti galimybę metus viešuoju transportu uostamiestyje važinėti nemokamai.

Nurodoma paspausti nuorodą, prašoma dalyvauti apklausoje atsakant į kelis klausimus, po to reikalaujama suvesti asmeninius ir mokėjimo kortelės duomenis, patvirtinti juos el. bankininkystės kodais.

Melagingu pasiūlymu susivilioję ir savo duomenis taip atskleidę asmenys vėliau pastebi, kad iš jų banko sąskaitos yra pasisavinama tam tikra suma pinigų.

Klaipėdos pareigūnai dar kartą primygtinai primena – jokiu būdu nespauskite jokių nuorodų ir neatlikinėkite jokių veiksmų, ypač kai reikalaujama atskleisti asmeninius ir el. bankininkystės duomenis, netvirtinkite jokių mokėjimų prieš tai neįsitikinę, kad tai ne sukčių pinklės.

Patariama neskubėti, nepasiduoti emocijoms, o peršamą informaciją patikrinti. Pavyzdžiui, susirasti oficialią minimos įstaigos ar įmonės svetainę, patikrinti ar tokio pobūdžio informacija skelbiama ir ten.

Jei nukentėjote nuo sukčių, ar įtariate ketinimus sukčiauti – praneškite policijai per www.epolicija.lt, arba telefonu 112.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.