Degalai Lietuvoje pinga jau šeštą savaitę: apžvelgė, kiek jie kainuoja dabar

Lietuvoje šeštą savaitę iš eilės degalų kainos Lietuvoje mažėja ir yra žemiausios tarp aplinkinių šalių, skelbia Lietuvos energetikos agentūra (LEA).

Lietuvoje šeštą savaitę iš eilės degalų kainos Lietuvoje mažėja ir yra žemiausios tarp aplinkinių šalių, skelbia Lietuvos energetikos agentūra (LEA).<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvoje šeštą savaitę iš eilės degalų kainos Lietuvoje mažėja ir yra žemiausios tarp aplinkinių šalių, skelbia Lietuvos energetikos agentūra (LEA).<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2024, 2:28 PM

LEA duomenimis, pastarąją savaitę vidutinė benzino kaina Lietuvoje sumažėjo 0,6 proc., dyzelino – 0,7 procento. Birželio 10-ąją dyzelinas Lietuvoje vidutiniškai kainavo 1,41 Eur/l, o vidutinė benzino kaina siekė 1,50 Eur/l.

Per savaitę benzino vidutinės kainos lyginamose Baltijos šalyse bei kaimyninėse valstybėse sumažėjo 0,6–1,9 procento, išskyrus Estiją, kur vidutinė kaina padidėjo 0,5 procento.

Benzino vidutinė kaina Lenkijoje siekia 1,50 Eur/l ir yra tik 0,003 Eur/l didesnė nei mūsų šalyje. Estijoje ir Latvijoje benzino vidutinės kainos yra atitinkamai 1,76 Eur/l ir 1,66 Eur/l. Dyzelino vidutinės kainos visose lyginamose valstybėse per savaitę sumažėjo 0,6–2,1 proc., išskyrus Estiją, kur vidutinė kaina padidėjo 0,5 procento.

Šiuo metu dyzelino vidutinė kaina Lenkijoje siekia 1,50 Eur/l ir yra 0,09 Eur/l didesnė nei mūsų šalyje. Estijoje ir Latvijoje dyzelino vidutinės kainos yra 1,56 Eur/l.

Vidutinės benzino kainos visose lyginamose valstybėse yra 1–5,5 proc. didesnės nei buvo prieš 12 mėnesių, išskyrus Vokietiją, kur vidutinė kaina mažesnė 2,3 procento. Dyzelino vidutinės kainos dabar visose lyginamose valstybėse yra 2,3–11,8 proc. didesnės nei prieš metus.

ES šalyse degalai praėjusią savaitę taip pat atpigo: benzino vidutinė kaina sumažėjo 1 proc., o dyzelino – 1,1 procento. Palyginti su ES šalių degalų kainų vidurkiais, Lietuvoje benzino vidutinė kaina mažesnė 13,2 proc., o dyzelino – 11,1 procento.

Per birželio pirmąją pusę (1–12 d.) Lietuvoje benzino didmeninė kaina sumažėjo 0,02 Eur/l, o dyzelino kaina nepasikeitė.

LEA primena, kad gegužės mėnesį Lietuvoje mažėjo didmeninės degalų kainos: benzinas atpigo 0,08 Eur/l, dyzelinas – 0,03 Eur/l. Per balandžio mėnesį didmeninė benzino kaina padidėjo 0,01 Eur/l, o dyzelino sumažėjo 0,04 Eur/l.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.