Vilniaus miesto savivaldybė perima stovėjimo aikštelę prie Seimo: planuoja statyti konferencijų centrą

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybė pritarė sprendimui pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Seimo kanceliarija, pagal kurią šalia parlamento esanti automobilių stovėjimo aikštelė būtų perleista sostinei. Sostinė šioje vietoje planuoja kurti daugiafunkcę miesto erdvę su tarptautinio lygio konferencijų centru.

Vilniaus miesto savivaldybė perima stovėjimo aikštelę prie Seimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus miesto savivaldybė perima stovėjimo aikštelę prie Seimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus miesto savivaldybė perima stovėjimo aikštelę prie Seimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus miesto savivaldybė perima stovėjimo aikštelę prie Seimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Žygimantas Šilobritas

2024-06-12 14:55

„Planuojame šią teritoriją pertvarkyti ir įgyvendinti tiek valstybės, tiek miesto strateginiuose dokumentuose iškeltą uždavinį turėti sostinėje tarptautinius standartus atitinkantį konferencijų centrą kartu su visa jam aptarnauti reikalinga infrastruktūra“, – teigia Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Anot Vilniaus miesto savivaldybės, ši neužstatyta, neasfaltuota ir neapšviesta A.Goštauto gatvėje esanti 2 ha dydžio aikštelė galėtų būti paversta patrauklia erdve. Perėmus teritoriją artimiausiu metu planuojama sutvarkyti neasfaltuotas automobilių aikšteles, įrengti korinę dangą.

„Bendradarbiavimo sutarties esmė yra kokybiškai ir patraukliai įrengti erdvę, kurioje galėtu atsirasti ne tik viešuosius poreikius atitinkantys objektai (...) Galėtų atsirasti inovatyvus konferencijų centras“, – posėdžio metu teigė Vilniaus miesto savivaldybės Žemės tvarkymo ir GIS poskyrio vedėja Gaiva Auglienė.

„Šiuo metu ši teritorija prie Seimo yra neužstatyta“, – priminė ji.

Anot sostinės savivaldos atstovų šiame sklype stovintis pastatas turėtų gerą susisiekimą su pagrindinėmis miesto gatvėmis, viešuoju transportu, o iki oro uosto – tik 7 km., šalia – svarbios valstybinės institucijos ir viešbučiai. G.Auglienė pabrėžė, kad šioje teritorijoje esantis paminklas žuvusiam Nepriklausomybės gynėjui Artūrui Sakalauskui ir erdvė aplink jį bus išsaugoti.

Pasak sostinės savivaldybės, artimiausiu metu planuojama atlikti tarptautinę ekonominę studiją, kuri leistų numatyti kaip teritoriją prie Seimo geriausiai išnaudoti tarptautinio lygio konferencijų centrui.

Bendradarbiavimo sutartimi Savivaldybė ne tik tvarkys šią teritoriją savo nuožiūra, bet ir įsipareigojo Seime dirbantiems bei institucijoms svečiams įrengti 260 automobilių parkavimo vietų, kuriomis jie naudotųsi nemokamai. Tikėtina, kad automobilių stovėjimo aikštelė bus požeminės.

Anksčiau buvo svarstoma konferencijų centrui pritaikyti apleistus Koncertų ir sporto rūmus. Visgi, anot savivaldybės, ši vieta itin svarbi žydų bendruomenei, todėl gali būti sunku surasti bendrą sutarimą.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.