SIXT franšizės partneris Baltijos šalyse įtvirtina lyderio pozicijas padidindamas apyvartą 32 procentais

2024 m. gegužės 16 d. 11:00
„Transporent“ įmonių grupė – SIXT franšizės partneris Baltijos šalyse, 2023 m. įtvirtino rinkos lyderio pozicijas automobilių veiklos nuomos, automobilių parkų valdymo, trumpalaikės automobilių nuomos ir prenumeratos rinkoje. Jos konsoliduotoji apyvarta pasiekė 62,75 mln. eurų arba 32 proc. daugiau nei 2022 m. Dėl augimo visose grupės įmonėse konsoliduotasis pelnas 2023 metais pasiekė 3,66 mln. eurų.
Daugiau nuotraukų (1)
„Lietuvoje ir Latvijoje SIXT yra stabilus rinkos lyderis, o Estijoje įmonė toliau sparčiai auga trumpalaikės ir ilgalaikės automobilių nuomos segmente, valdydama ir prižiūrėdama daugiau kaip 7 000 automobilių Baltijos šalyse. Praėjusių metų rezultatai patvirtina, kad klientai ir toliau vertina SIXT teikiamas paslaugas ir jų privalumus, todėl nesustosime ties tuo, ką pasiekėme, ir ankstesni pasiekimai bus pagrindas sparčiai tolesnei plėtrai ne tik Baltijos šalyse, bet ir 2024 m. gegužę pradedamai veiklai Suomijoje“, – teigė Algimantas Andrašiūnas, SIXT vadovas Lietuvoje.
Įmonių grupė, išplėtusi paslaugų spektrą ir sustiprinusi lyderio pozicijas Baltijos šalyse kaip tarptautinio mobilumo paslaugų teikėja, 2023 m. gerokai padidino SIXT+ automobilių prenumeratos paslaugų segmento dalį. Be to, grupė toliau vystė esamas IT sistemas, daugiausia dėmesio skirdamas klientų patirčiai gerinti ir procesams skaitmeninti.
SIXT ir toliau investuoja į tvarumo plėtrą, ypatingą dėmesį skirdama poveikiui aplinkai, socialinei atsakomybei ir korporatyviniam valdymui. Be to, siekiant sumažinti autotransporto išmetamų teršalų kiekį, įmonės automobilių parke kasmet didinamas hibridinių automobilių ir elektromobilių skaičius. Praėjusiaisiais metais įmonių grupė sumažino automobilių parko vidutinį CO2 išmetimą 4 proc., pasiekdamas 135 g/km (pagal WLTP standartus).
2023 m. rezultatai rodo, kad klientai ir toliau vertina įmonių grupės teikiamas paslaugas bei jų privalumus. Praėjusiaisiais metais automobilių veiklos nuomos ir automobilių parkų valdymo klientų pasitenkinimo indeksas buvo 9,22 (iš 10,00), o trumpalaikės nuomos segmentas atidžiai sekė klientų poreikius bei SIXT kokybės standartus ir pasiekė klientų pasitenkinimo indeksą – 4,61 (iš 5,00). Kita vertus, trumpalaikė automobilių nuoma Estijoje sulaukė pripažinimo dėl aukščiausio klientų pasitenkinimo indekso tarp visų SIXT franšizės šalių pasaulyje.
Įmonių grupę „Transporent“ sudaro SIA „Transporent“ – pagrindinė įmonė, kuriai 100 % priklauso šios dukterinės įmonės: UAB „Transporent“ (Lietuva), SIA „Transporent auto noma“ (Latvija), SIA „Transporent.com“ (Latvija), SIA „Transporent Property“ (Latvija), OU „Transporent“ (Estija) ir SIA „Transporent Property“ 100 % priklausanti dukterinė įmonė SIA „Easy Park“ (Latvija), taip pat nuo 2024 m. gegužės ir OY „Transporent“ (Suomija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.