„Tesla“ vienintelėje Europos gamykloje ketina atleisti 400 darbuotojų

„Tesla“ netoli Berlyno esančioje vienintelėje savo Europos gamykloje ketina atleisti 400 darbuotojų, antradienį pranešė JAV automobilių gamintoja, pirmiau paskelbusi, kad darbuotojų skaičius visame pasaulyje bus mažinamas 10 proc. Kad darbuotojų nereikėtų atleisti priverstinai, bendrovė planuoja jiems pasiūlyti „savanorišką programą“. Kaip ją įgyvendinti, bus deramasi su darbo tarybą, nurodoma pranešime.

„Tesla“.<br>Unsplash nuotr.
„Tesla“.<br>Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2024, 3:28 PM

Jokios informacijos apie tai „Tesla“ kol kas nepaskelbė.

„Šiuo metu mažėjant elektromobilių pardavimų apimtims, „Tesla“ susiduria su iššūkiais“, – tokia yra viena iš nurodytų priežasčių, dėl kurių bus atleidžiami darbuotojai.

Praėjusią savaitę automobilių gamintoja paskelbė nepratęsianti darbo sutarčių su 300 Griunheido gamykloje netoli Berlyno dirbančių laikinųjų darbuotojų.

Bendrovės „Tesla“ teigimu, naujų darbo vietų daugumai iš šių laikinųjų darbuotojų jau sugebėjo rasti jos sutarties partneris.

Vokietijos gamykloje šiuo metu dirba daugiau nei 12 000 žmonių.

Praėjusią savaitę „Tesla“ pranešė visame pasaulyje atleisianti daugiau nei dešimtadalį, tai yra maždaug 14 000 darbuotojų, kaip priežastį nurodydama susitraukusią elektromobilių rinką ir visame pasaulyje sumažėjusias šių automobilių pardavimo apimtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu