Seimas įtvirtino galimybę modernizuoti asmenų su negalia automobilių statymą

Ketvirtadienį Seimas pritarė siūlymui tobulinti vietinių rinkliavų už automobilių statymą tvarką, geriau užtikrinant asmenų su negalia teises. Priimtos pataisos padės savivaldybėms automatizuoti parkavimo priežiūrą, sudarys galimybes žmonėms su negalia parkuotis uždarose aikštelėse.

Seimas įtvirtino galimybę modernizuoti asmenų su negalia automobilių statymą.<br>V.Balkūno nuotr.
Seimas įtvirtino galimybę modernizuoti asmenų su negalia automobilių statymą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2024, 2:11 PM

Už pataisas balsavo 112, prieš 0, susilaikė 4 parlamentarai. Rinkliavų įstatymo pataisos įsigalios 2024 m. lapkričio 1 d.

Pasak projekto iniciatorės laisvietės Monikos Ošmianskienės, jos pasiūlytos pataisos sprendžia piktnaudžiavimo problemą, kai padirbtos asmenims su negalia skirtos kortelės naudojamos nemokamam automobilio statymui. Tokie pakeitimai taip pat leis užtikrinti sklandų modernių technologijų diegimą vykdant automatizuotą parkavimo priežiūrą.

„Šiuo metu neįmanoma sklandi automatizuota parkavimo priežiūra – neįmanoma važiuojant su specialiu automobiliu ir skenuojant stovinčių automobilių numerius pamatyti asmens su negalia kortelės, padėtos už stiklo. Trečia problema, šiek tiek susijusi su antrąja – savivaldybės aikštelės būna ne tik atviros, bet ir su užtvarais. Asmenys su negalia negali nemokamai pasinaudoti tokiomis aikštelėmis“, – teigia M.Ošmianskienė.

Jos teigimu, priimtais pakeitimais teisę nemokamai statyti automobilius turės tie patys asmenys su negalia, kurie turi kortelę, tačiau jie privalės tokia kortelę įregistruoti informacinėje sistemoje, nurodant, kokiais automobiliais jie naudojasi (nurodyti automobilių valstybinius numerius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.