Pritarė siūlymui įtraukti vežėjus į degalų iš atsinaujinančių energijos išteklių apskaitos vienetų dalyvių ratą

Vyriausybė pritarė grupės parlamentarų įregistruotam ir Seime svarstomam pasiūlymui, kuriuo siūloma išplėsti degalų iš atsinaujinančių energijos išteklių (DAEI) apskaitos vienetų sistemos dalyvių ratą, į jį įtraukiant keleivių ar krovinių vežėjus, kurie paslaugas teikia elektrinėmis transporto priemonėmis. Taip būtų sukurta galimybė elektrinį viešąjį ir krovininį transportą į DAEI vienetų prekybą.

Vyriausybė pritarė siūlymui įtraukti keleivių ar krovinių vežėjus į DAEI apskaitos vienetų dalyvių ratą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vyriausybė pritarė siūlymui įtraukti keleivių ar krovinių vežėjus į DAEI apskaitos vienetų dalyvių ratą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vyriausybė pritarė siūlymui įtraukti keleivių ar krovinių vežėjus į DAEI apskaitos vienetų dalyvių ratą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vyriausybė pritarė siūlymui įtraukti keleivių ar krovinių vežėjus į DAEI apskaitos vienetų dalyvių ratą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Žygimantas Šilobritas

Mar 6, 2024, 1:43 PM

Tokia Vyriausybės išvada, kuriai Energetikos ministerijos siūlymu pritarta trečiadienį, bus teikiama Seimui.

Energetikos ministerija taip pat pasiūlė projektą tobulinti įvedant „DAEI apskaitos vienetų sistemos dalyvio“, „keleivių ir (arba) krovinių vežėjas elektrinėmis transporto priemonėmis“ sąvokas, nustatant, kad „Degalų iš atsinaujinančių energijos išteklių apskaitos vienetas“ – apskaitos vienetas, kuris skiriamas už vidaus rinkoje parduotus degalus iš atsinaujinančių energijos išteklių ar už elektros energiją iš atsinaujinančių šaltinių.

Taip pat ministerija pastebi, kad turi būti nustatomi dalyvavimo DAEI apskaitos vienetų sistemoje reikalavimai.

Anot pokyčių iniciatorių, šiuo metu elektrinio viešojo ir krovininio transporto paslaugų tiekėjai neturi galimybės parduoti generuojamų DAEI apskaitos vienetų naftos ir gamtinių dujų tiekėjams, siekiantiems įgyvendinti atsinaujinančios energetikos tikslus.

Todėl siekiama įtraukti elektrinį viešąjį ir krovininį transportą į šios sistemos tikslus, ir augant DAEI vienetų poreikiui, sukurti patrauklias sąlygas investuoti į elektrinį transportą ir tapti sistemos dalyviu.

Pasiūlymą Seime užregistravo Kasparas Adomaitis, Romualdas Vaitkus, Tomas Vytautas Raskevičius, Ieva Pakarklytė, Marius Matijošaitis, Lukas Savickas, Simonas Gentvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.