Iš Paryžiaus veja ne tik elektrinius paspirtukus: visureigiams valanda stovėjimo kainuos 18 eurų

Pernai pavasarį Paryžiaus gyventojai visuotiniame referendume nubalsavo, kad mieste neliktų nuomojamų elektrinių paspirtukų ir nuo praėjusio rudens jų nebeliko Prancūzijos sostinės gatvėse. Prasidėjus naujiems metams, Paryžiaus gyventojai dalyvavo dar viename balsavime ir nubalsavo, kad didelių visureigių savininkai už stovėjimo vietą sostinėje mokėtų tris kartus brangiau negu paprastų automobilių savininkai.

Paryžiaus centre automobilių stovėjimas kainuos šešis eurus už valandą, o visureigių savininkams – 18 eurų.<br>Unsplash nuotr.
Paryžiaus centre automobilių stovėjimas kainuos šešis eurus už valandą, o visureigių savininkams – 18 eurų.<br>Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2024, 10:03 AM

Preliminariais duomenimis, už įstatymo projektą balsavo 54,5 proc. visų dalyvavusių referendume, tačiau svarbus kitas skaičius. Šiame balsavime dalyvavo vos 6 proc. visų Paryžiaus gyventojų, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Nepaisant to, kad balsavimas yra tik patariamojo pobūdžio, o jame dalyvavo vos 1 iš 20 balsavimo teisę turinčių Prancūzijos sostinės gyventojų, Paryžiaus valdžia šį referendumą laiko išreikšta paryžiečių valia. Šis projektas bus patvirtintas. Miesto taryba balsuoti už šį įstatymą turėtų gegužės mėnesį.

Jį palaiko ir pati Paryžiaus merė Anne Hidalgo. Ji mano, kad dideli visureigiai ne tik daug labiau teršia orą, bet ir užima gerokai daugiau vietos stovėjimo aikštelėse, ypač palyginus su dauguma paryžiečių, kurie važinėja mažais subkompaktinės klasės automobiliukais.

Jeigu projektas bus priimtas, Paryžiaus centre automobilių stovėjimas kainuos šešis eurus už valandą, o visureigių savininkams – 18 eurų.

Nuo centro nutolusiuose rajonuose automobilio stovėjimas kainuos 4 eurus, o visureigiams – 12 eurų per valandą.

Didžiuoju visureigiu bus laikomas padidinto pravažumo automobilis, varomas vidaus degimo varikliu arba hibridine sistema, kurio masė yra didesnė negu 1600 kg. Taip pat elektra varomi visureigiai, kurių masė yra didesnė negu dvi tonos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.