Paryžiečiai balsavo už parkavimo mokesčio padidinimą visureigiams

Prancūzijos sostinės gyventojai balsavo už tai, kad būtų patrigubintas parkavimo mokestis lankytojų visureigiams. Merės Anne Hidalgo pasiūlymą parėmė 54,55 proc. balsavime dalyvavusių paryžiečių, sekmadienio vakarą pranešė miesto valdžia.

Paryžiečiai balsavo už parkavimo mokesčio padidinimą visureigiams.<br>Arthur Humeau/Unsplash nuotr.
Paryžiečiai balsavo už parkavimo mokesčio padidinimą visureigiams.<br>Arthur Humeau/Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė

2024-02-05 08:40

Tiesa, referendume balsavo tik 78 000 žmonių – 5,68 proc. Paryžiaus gyventojų. Nepaisant to, merė pasveikino „aiškų paryžiečių sprendimą“ pritarti priemonei, kuri „yra gera mūsų sveikatai ir mūsų planetai“. Naujas mokestis, kuris nebus taikomas gyventojams ir prekybininkams, turėtų įsigalioti rugsėjo 1 d.

Iš viso 1,3 mln. piliečių buvo paraginti balsuoti „už arba prieš specialaus mokesčio įvedimą“ tai automobilių kategorijai, kurią A.Hidalgo apibūdino kaip „keliančią didelį triukšmą, užimančią daug vietos ir kenkiančią aplinkai“.

Parkavimo mokestis visureigiams už valandą miesto centre didės nuo 6 iki 18 eurų, o toliau nuo centro esančiuose rajonuose – iki 12 eurų. Už šešių valandų parkavimą centre reikės atseikėti net 225 eurus – iki šiol buvo 75 eurai.

Šis tarifas galios sunkesniems nei 1,6 tonos automobiliams ir elektromobiliams nuo dviejų tonų. „Kuo didesni automobiliai. Tuo labiau jie teršia aplinką“, – gruodį šį žingsnį argumentavo A.Hidalgo. Opozicija ir automobilių lobistai kaltina socialistę merę manipuliacijomis.

Paryžiečių automobiliams išaugęs mokestis nebus taikomas. Jis numatytas Paryžiaus lankytojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.