Lenkijos ir Ukrainos pasienyje ties Hrebene sunkvežimiai laukia po dvi savaites

Lenkijos ir Ukrainos pasienyje esančiame Hrebenės perėjimo punkte sunkvežimiai po dvi savaites laukia, kol galės kirsti sieną.

REUTERS/Scanpix nuotr.
REUTERS/Scanpix nuotr.
REUTERS/Scanpix nuotr.
REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Živilė Aleškaitienė

Dec 14, 2023, 12:09 PM

Sunkvežimių eilės tęsiasi jau 65 kilometrus, ketvirtadienį naujienų agentūrai PAP sakė Tomašovo Lubelskio vietos policijos atstovė Malgorzata Pawlowska.

Eilėje stovi beveik 700 sunkvežimių, o leidimų laukti tenka 350 valandų, t. y. daugiau nei dvi savaites.

Nuo lapkričio pradžios vežėjai blokuoja Lenkijos ir Ukrainos sieną, kas valandą praleisdami tik po kelis sunkvežimius, o lengvuosius automobilius, autobusus ir humanitarinę pagalbą gabenančias transporto priemones praleidžia netrukdomai.

Laukimo laikas pastaruoju metu pailgėjo dėl to, kad antradienio naktį protestuotojai pasienyje sumažino praleidžiamų sunkvežimių skaičių nuo keturių iki dviejų per valandą.

Pirmadienį vietos savivaldybės vadovas Wojciechas Sawa nusprendė išsklaidyti demonstraciją prie Dorohusko sienos perėjos, dėl to laukimo laikas joje sutrumpėjo beveik 140 valandų.

Lapkričio 6 dieną protestą pradėję vairuotojai reikalauja, kad Ukrainos įmonėms, vežančioms krovinius, išskyrus humanitarinę pagalbą ir karinę techniką, vėl būtų išduodami komerciniai leidimai, taip pat sustabdytas veiklos leidimų galiojimas Ukrainos krovinių vežimo įmonėms, įsteigtoms prasidėjus karui Ukrainoje.

Protestuotojai skundžiasi, kad jų verslą žlugdo Ukrainos įmonės, kurios daug mažiau moka savo sunkvežimių vairuotojams, todėl jų veiklos sąnaudos yra mažesnės, tačiau jos konkuruoja su Lenkijos įmonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.