Atskleidė daugiau detalių apie parduotą Džeimso Bondo automobilį: kokias privilegijas gaus pirkėjas ir kam dar priklausė ši mašina

Sidabrinis „Aston Martin DB5“, priklausęs aktoriui Seanui Connery, ketvirtadienį aukcione parduotas už 2,4 mln. dolerių.

Sidabrinis „Aston Martin DB5“, priklausęs aktoriui Seanui Connery, ketvirtadienį aukcione parduotas už 2,4 mln. dolerių.<br>www.nypost.com nuotr.
Sidabrinis „Aston Martin DB5“, priklausęs aktoriui Seanui Connery, ketvirtadienį aukcione parduotas už 2,4 mln. dolerių.<br>www.nypost.com nuotr.
Sean Connery<br>www.nypost.com nuotr.
Sean Connery<br>www.nypost.com nuotr.
Sidabrinis „Aston Martin DB5“, priklausęs aktoriui Seanui Connery, ketvirtadienį aukcione parduotas už 2,4 mln. dolerių.<br>edition.cnn.com nuotr.
Sidabrinis „Aston Martin DB5“, priklausęs aktoriui Seanui Connery, ketvirtadienį aukcione parduotas už 2,4 mln. dolerių.<br>edition.cnn.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 27, 2022, 10:00 PM

Tai buvo 1964 m. „Aston Martin DB5“ – būtent toks automobilis, kokiu važinėjo Jungtinės Karalystės slaptasis agentas Džeimsas Bondas 1960 m. filmuose, kuriuose jį vaidino S.Connery.

Dž.Bondo personažą vaidino daugybė aktorių, o daugiau nei dviejose dešimtyse šios serijos filmų jis vairavo daugybę skirtingų automobilių. Tarp jų būta įvairiausių automobilių – nuo BMW ir „Bentley“ iki „Chevrolet“ ir „Ford“. Tačiau 1964 m. automobilis vis dar yra geriausiai žinomas Bondo automobilis.

Tas, kurį S.Connery pirmą kartą vairavo 1964 m. filme „Goldfinger“, buvo „Aston Martin DB5“. Čia buvo tokių dalykėlių kaip kulkosvaidžiai, katapultavimo sėdynė ir tepalo purslų gamintojas. Praėjus daugiau nei 50 metų, 2018 m. pradžioje, S.Connery pats sau nusipirko 1964 m. DB5, nors jame nebuvo filme matytų ginklų ir įtaisų. Aktorius mirė beveik po dvejų metų, sulaukęs 90 metų. Tai buvo vienintelis DB5, kurį aktorius iš tikrųjų turėjo.

Už 2,4 mln. dolerių, į kuriuos įskaičiuoti mokesčiai aukciono bendrovei „Broad Arrow“, automobilis buvo parduotas brangiau, nei buvo numatyta iš pradžių. Bendrovė tikėjosi, kad jis bus parduotas už 1,4–1,8 mln. dolerių kolekcinių automobilių aukcione Monterėjuje, Kalifornijoje. Pirkėjas nebuvo įvardytas. 

Klasikinių automobilių draudimo ir renginių bendrovės „Hagerty“, kuri neseniai perėmė visą „Broad Arrow“ nuosavybę, duomenimis, 1964 m. „Aston Martin DB5“, kurio būklė nepriekaištinga, paprastai būtų vertas apie 1 mln. dolerių.

Tiesiogiai su Dž.Bondo filmais susiję DB5 automobiliai buvo parduoti už daug didesnę sumą. Daiktais pripildytas DB5, kuris buvo naudojamas reklamuojant originalią filmo premjerą, 2019 m. parduotas už 6,4 mln. dolerių.

S.Connery dažnai pasakodavo savo vaikams malonius prisiminimus apie tai, kaip filmuose vairavo „Aston Martin“, viename interviu sakė jo sūnus Jasonas Connery. Kai jie užaugo, siūlė tėvui tokį automobilį įsigyti, tačiau jis tam priešinosi.

„Jis sakydavo: „Nenoriu, nes man tai atrodo šiek tiek akivaizdu, žinote, su manimi“, – sakė J.Connery.“ Aš sakiau: „Bet pamiršk, tai ne apie tai.“

Barnis Ruprechtas, „Aston Martin“ specialistas iš „Broad Arrow“, kuris taip pat konsultavosi su S.Connery dėl pirkimo, patarė aktoriui nepirkti automobilio, kurį reikia restauruoti, nes, pasak jo, darbai tikriausiai užtruktų porą metų. Vietoj to, jis ir S.Connery ieškojo kuo geresnės būklės automobilio. B.Ruprechto teigimu, automobilis išliko beveik tokios pat būklės, tik kai kurios susiraukšlėjusios sėdynės parodo, kad juose buvo sėdėta.

Kai S.Connery įsigijo automobilį, jis liepė jį perdažyti iš juodos spalvos į „Snow Shadow Gray“, kuri yra artimiausia filmo automobilio spalvai.

Tačiau atlikus šį darbą, liko nedaug laiko juo važinėti.

„Deja, senstant jam tapo sunku keliauti, ypač į Europą, o tada prasidėjo pandemija ir... – pasakojo J.Connery. – Deja, jis taip ir nespėjo pasidžiaugti nusipirktu automobiliu.“

Pasak J.Connery, automobilį aktorius laikė savo namuose Šveicarijoje. Jis taip mėgo mašiną, kad ant savo darbo stalo laikė jos nuotrauką.

Pasak „Broad Arrow Group“, didelė dalis iš pardavimo gautų pajamų bus skirta S.Connery šeimos filantropijos fondui paremti. Be paties automobilio, aukcioną laimėjusiam pirkėjui bus suteikta galimybė pasivažinėti juo su garsiuoju į pensiją išėjusiu „Formulės 1“ lenktynininku Jackie Stewartu.

J.Stewartas kaip ir S.Connery yra kilęs iš Škotijos, jiedu buvo ilgamečiai draugai.

Išversta pagal www.edition.cnn.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.