Troleibusai jau sukiužo: Vilnius rengiasi perversmui

2022 m. sausio 18 d. 09:30
Vilnius svarsto papildyti troleibusų parką 159 naujais troleibusais, jie pakeistų visus senuosius miesto troleibusus.
Daugiau nuotraukų (5)
Jei miesto taryba pritartų, į gatves nauji troleibusai išriedėtų jau kitąmet – 2023-iaisiais.
„Praėjusiais metais vilniečiai viešąjį transportą įvertino net 8,06 balo ir tai buvo geriausias įvertinimas istorijoje. Įsigijus 159 naujus troleibusus nebeliktų visų senųjų troleibusų, o tai neabejotinai pagerintų miesto kelionių kokybę ir pritrauktų daugiau keleivių į viešąjį transportą“, – sakė Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.
Svarstoma pirkti tokius troleibusus, kurie dalį maršruto galėtų nuvažiuoti nenaudodami kontaktinio tinklo, – įkrauta baterija leidžia įveikti iki 30 kilometrų, o baterijos vėl įkraunamos važiuojant kontaktiniu tinklu. Kelionės pagreitėtų beveik 7 procentais.
Pasinaudojus naujų troleibusų galimybe dalį maršruto įveikti nenaudojant kontaktinio tinklo atsirastų galimybė ne tik pratęsti maršrutus, bet ir besidubliuojančiuose maršrutuose dyzelinius autobusus pakeisti troleibusais – nauji troleibusai per metus galėtų įveikti apie 750 tūkst. kilometrų didesnį atstumą nei iki šiol.
Naujieji troleibusai pakeistų iki šiol Vilniaus gatvėmis važinėjančius „Škoda“ troleibusus, kurių vidutinis amžius – 22 metai.
Troleibusų parkas jaunėja – per pastaruosius penkerius metus į sostinės gatves išriedėjo 41 naujas troleibusas. Per metus jie sostinės gatvėmis įveikia apie 11 mln. kilometrų.
Tarybai apsisprendus „Vilniaus viešasis transportas“ skelbtų tarptautinį viešąjį konkursą ir kreiptųsi į visus didžiausius troleibusų gamintojus.
Pirmieji 50 tokio tipo troleibusų būtų perkami iš Aplinkos projektų valdymo agentūros skirtų 10 mln. eurų. Galutinį sprendimą miesto taryba priims kitame posėdyje. 
Troleibusai^InstantVilnius
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.