Pareigūnai perspėja – tokios transporto priemonės nėra žaislas: ką reikia žinoti prieš sėdant ant elektrinio triračio

2024 m. rugsėjo 13 d. 15:02
Lrytas.lt
Elektrinis triratis, kurio variklio galia didesnė negu 1 kW, yra transporto priemonė, kuri turi būti įregistruota, kaip ir bet kuri transporto priemonė, jam vairuoti reikalingas atitinkamos kategorijos vairuotojo pažymėjimas, prie jo vairo sėsti neblaiviam – nedovanotina klaida, kuri botagu kerta nerimtai į triratį žiūrinčiam jo naudotojui, perspėja Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. 
Daugiau nuotraukų (1)
Rugpjūčio 14-osios vakaras 62 metų Šiaulių rajono gyventojui baigėsi ligoninėje. Šį vyrą, gulintį be gyvybės ženklų ant Čiuinelių kaimo kelio, rado pro šalį važiavusi moteris. Šalia jo gulėjo apvirtęs elektrinis triratis. Nukentėjusįjį medikai dėl daugybinių traumų skubiai išvežė į ligoninę.
Apžiūrėjus triratę transporto priemonę, iš pradžių nebuvo įmanoma nustatyti nei transporto priemonės galios, nei nustatyti maksimalaus važiavimo greičio, nes ji buvo be valstybinių numerių, identifikavimo numeris taip pat nerastas.
Pradėjus šio įvykio tyrimą, paaiškėjo, kad triratis priklauso elektrinėms transporto priemonėms, kurių variklio galia yra per 2 kW. O tai reiškia, kad jis turi būti registruotas, jam vairuoti reikalingas atitinkamos kategorijos vairuotojo pažymėjimas ir, juo važiuojant, būtina dėvėti apsauginį šalmą.
Viso to jį vairavęs vyras neturėjo. Be to, tokios priemonės vairavimas, jei girtumas siekia per1,5 prom., užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Vyrui gi medikai nustatė 3,35 prom. girtumą.
Taigi nerimtas požiūris į triratį, kurio galingumas pakankamas, kad neblaivus vyras jo nesuvaldytų ir apsiverstų bei susižalotų, sukelia labai rimtų pasekmių.
Šiaulių rajono gyventojui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio ir pradėta administracinė teisena už tai, kad vairavo elektrinį triratį, neturėdamas teisės jo vairuoti, nedėvėdamas apsauginio šalmo, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė transporto priemonės ir sukėlė eismo įvykį, jo transporto priemonė buvo neregistruota, be valstybinių numerių, neturėjo privalomosios techninės apžiūros, nedrausta civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.
Štai tiek bėdų gali sukelti elektrinis triratis, kai yra nevertinamas kaip transporto priemonė,o traktuojamas kaip vaikiškas žaislas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.