Trikojai tamsoje būna ir pusakliai

Viena panevėžietė pateko į komišką situaciją – sulaukė baudos už Kaune viršytą greitį, nors tą vakarą jos automobilis stovėjo Panevėžyje. Moteris pasiryžo aiškintis ir greit sulaukė atsakymo, jog įvyko klaida. Kiti vairuotojai pasidalijo savo nuotykiais panašiose situacijose.

Trikojis, greičio matuoklis,, radaras, greitis, greičio mėgėjai, automobiliai, policijos naujovė<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Trikojis, greičio matuoklis,, radaras, greitis, greičio mėgėjai, automobiliai, policijos naujovė<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Policijos reidas, greičio matuokliai ,pristatomi nauji greičio matuokliai ,eismo taisyklių pažeidėjai<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Policijos reidas, greičio matuokliai ,pristatomi nauji greičio matuokliai ,eismo taisyklių pažeidėjai<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Darius Krasauskas, „Panevėžio kraštas“

Sep 30, 2022, 4:29 PM

Reikia palaukti, kol praeis išgąsčio banga

„Visa laimė, kad tą vakarą buvau Panevėžyje, namuose, o ne Kaune. Tuomet net nebūčiau pradėjusi aiškintis, ar tikrai neviršijau greičio, ir be kalbų būčiau sumokėjusi baudą“, – dėstė į redakciją kreipusis panevėžietė.

Moteris panoro papasakoti savo istoriją, tik nesutiko, kad joje būtų minima jos pavardė.

Panevėžietė sakė norinti patikinti žmones būtų atidiems ir neskubėti mokėti policijos paskirtų baudų. Jos įsitikinimu, neretai žmonės, net nepasidomėję, ar išties nusižengė kelių eismo taisyklėms, dėl šventos ramybės sumoka baudą.

Panevėžietė patarė, kad, sulaukus pranešimo apie paskirtą baudą, pirmiausia reikia palaukti, kol praeis išgąsčio banga, ir tik nusiraminus viską apsvarstyti šaltu protu.

Per 25 metų vairavimo stažą turinti moteris teigė pirmąkart patekusi į tokią nepavydėtiną situaciją, kai, nepadariusi jokio pažeidimo, turėjo įrodinėti esanti nekalta.

Siūlė geruoju mokėti baudą

Blogo laiško elektroniniu paštu moteris sulaukė maždaug prieš pusmetį.

Juodu ant balto buvo parašyta, kad vieną savaitgalio vakarą ji Kaune lakstė dideliu greičiu.

Policininkų pastatytas trikojis užfiksavęs, kad moters visureigis greitį viršijo 13 kilometrų. Toje atkarpoje greitis leistinas iki 50 kilometrų per valandą, o ji važiavusi 63.

Pažeidėjai buvo patarta nedelsiant geruoju sumokėti pusę gresiančios baudos – 12 eurų, o jei dels, suma padvigubės.

Jei kaltininkė su bausme nesutiks, tada po pusantro mėnesio turės nuvykti į Kauną, Kelių policijos valdybą, ir ten dalyvauti jos administracinės bylos nagrinėjime.

Nežinojo nuo ko pradėti

Moteris sakė, kad atlėgus išgąsčio bangai, ji ėmė svarstyti, kad jokio pažeidimo nepadarė. Nurodytą protokole dieną ji Kaune nebuvo. Be to, niekam nebuvo paskolinusi savo visureigio.

„Pažeidimo“ metu automobilis stovėjo Panevėžyje, namo kieme.

Teisybės ieškojimas nebuvęs lengvas. Iš pradžių moteris nežinojo, kur siųsti pasiaiškinimą.

Policijos laiške tebuvę parašyta, kad protokolas suformuotas automatiniu būdu.

Iš protokolo nebuvo aišku, kokioje Kauno vietoje padarytas pažeidimas. Buvo pateiktos tik pažeidimo vietos koordinatės be gatvės pavadinimo.

Kitą rytą patikrinusi elektroninį paštą, ji rado Mokesčių inspekcijos atsiųstą priminimą, kad reikia sumokėti baudą.

Nesutapo viena raidė

„Ne piniguose esmė, būčiau iškart baudą sumokėjusi, bet žinojau, kad jokio pažeidimo nepadariau ir norėjau tai įrodyti“, – sakė ji.

Taigi moteris parašė pretenziją Kauno policijai ir prašė panaikinti baudą.

Ir netrukus lengviau atsikvėpė – policija greitai išsiaiškino, kad trikojis greičio fiksatorius užfiksavo ne jos, o kitą mašiną.

Atsakyme iš Kauno policijos buvo konstatuota, kad įvyko sistemos klaida, protokolas anuliuotas.

„Keista, kaip pareigūnai neatskiria mašinų modelių. Aš turiu visureigį, o nuotraukoje įamžintas lengvasis automobilis“, – stebėjosi panevėžietė.

Numeriai abiejų mašinų buvo beveik vienodi, skyrėsi tik viena raidė.

Redakcijai atsiųstame laiške Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė apgailestavo dėl įsivėlusios techninės klaidos.

Neatitiko visos raidės

Panašių atvejų yra pasitaikę ir kitiems žmonėms. Viena panevėžietė socialiniuose tinkluose skundėsi, kad irgi buvo sulaukusi baudos dėl neva ne vietoje pastatytos mašinos. Moteris tikino, kad tokiu laiku tokioje gatvėje išvis nėra buvusi.

Žmonės patarė moteriai aiškintis. Netrukus panevėžietė pasidžiaugė, kad paaiškėjus, jog įsivėlė klaida, policininkai patys panaikino baudą.

Vienas vyras pasakojo, kad buvo apkaltintas, kad savo automobilį pastatė draudžiamoje vietoje. Policininkai net parodę užfiksuoto pažeidimo nuotrauką.

„Tik numerio skaičiai sutapo, o raidės – ne. Be to, ten buvo BMW automobilis, o maniškė visai kitos markės. Pareigūnams beliko atsiprašyti“, – savo patyrimu dalijosi internautas.

Jau seniai buvo išardyta

Kita panevėžietė irgi sulaukusi pranešimo, kad Vilniuje automobilį buvo pastačiusi draudžiamoje vietoje.

„Tą automobilį dar prieš metus pridaviau į metalo laužą. Nuvažiavau aiškintis į policiją. Pasižiūrėję į savo sistemą policininkai pripažino, kad išrašydama baudą pareigūnė suklydo ir užrašė kitą numerio skaičių“, – rašė moteris.

Dar vienas panevėžietis pasidalijo prieš kurį laiką jo tėvui nutikusia istorija. Vyras buvo sulaukęs baudos už Šiauliuose draudžiamoje vietoje paliktą automobilį „Volvo“.

„Tėvukas jau 20 metų tos mašinos nebeturi. Taip ir parašė policijai. Paskui paaiškėjo, kad pažeidėjo automobilis buvo „Audi“, o jo numeriai skyrėsi vos vienu skaičiumi“, – dėstė vyras.

Kitas panevėžietis tikino, kad irgi buvo patekęs į panašią situaciją.

„Automobilis užsienyje, o atskriejo bauda už pažeidimą Klaipėdoje. Bet viską lengvai išsiaiškinome ir protokolas buvo panaikintas“, – džiaugėsi jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas