„Audi“ gerbėjams – ypatingas fotelis

2013 m. lapkričio 29 d. 19:15
lrytas.lt
Turintys automobilius su itin patogiomis sėdynėmis vairuotojai galės nebedėjuoti, kad negali tokio patogaus krėslo pasistatyti svetainėje.
Daugiau nuotraukų (1)
„Volkswagen“ koncerno vyriausiasis dizaineris Walteris de Silva ir Miunchene įsikūrusios „Audi“ dizaino studijos kolektyvas sukūrė itin lengvo ir elegantiško dizaino fotelį, pavadintą „Luft” (lietuviškai „Oras”).
Baldo lengvumo ir grakštumo pojūtį formuoja „Audi“ kėbulų gamyboje naudojamo lengvo aliuminio lydinio elementai, o prabangos ir solidumo įspūdį suteikia antrojo partnerio, Italijos elitinių baldų gamintojo „Poltrona Frau“ idėjomis pagrįstos kitos dalys.
Naujasis bendros kūrybos gaminys pristatytas Milane, „Poltrona Frau“ baldų salone įvykusiame renginyje.
Trijų kūrybinių partnerių pastangomis sukurtas fotelis „Luft” – įspūdingas dizainerio minties, baldininko amatininkiško kruopštumo ir aukštų technologijų derinys.
Pati idėja paprasta – iš firminio „Audi“ automobilinio lengvo lydinio pagamintas rėmas papildytas kitais, specializuotais baldų pramonėje naudojamais elementais ir aptrauktas prabangia natūralia oda.
Toks fotelis atrodo lengvas ir iš tiesų jis nedaug sveria, tuo pat metu išlaikydamas visą baldui reikalingą standumą, patvarumą ir stabilumą.
„Audi“ ir „Poltrona“ dizainerių sukurtas bei šių partnerių dirbtuvėse pagamintas karkasas aptrauktas prabangia, ypač minkšta natūralia „Pelle Frau“ oda iš „Poltrona“ asortimento.
Fotelio tekstūriniai ir spalviniai sprendimai parinkti bendradarbiaujant su „Audi“ dizaino padaliniais. Šiuos darbus atliko Simona Falcinella vadovaujamas „Audi Design Colour&Trim“ padalinys, užsiimantis automobilių salonų apmušalų dizainu ir kėbulo spalvų parinkimu.
„Fotelio kūrimas bendradarbiaujant su „Audi“ dizaino meistrais buvo nemenkas iššūkis, praturtinęs įdomia patirtimi“, - sakė „Poltrona Frau“ prekinio ženklo vadovas Roberto Archettis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.