Judrioje gatvėje partrenktą katinėlį paliko laukti mirties, bet įvyko stebuklas: dabar prašo dar vieno

2024 m. rugsėjo 20 d. 08:35
VšĮ „Naminukai“
Šis mažylis buvo rastas ant važiuojamosios gatvės dalies, per patį vidurį, partrenktas automobilio. Pro jį ir toliau milžinišku greičiu skriejo kiti automobiliai. Tam, kuris partrenkė, turbūt, tai nepasirodė įvykis vertas net stabtelėjimo. Paliko mažylį – tegu laukia mirties arba stebuklo – žmogaus su didesne širdimi, kuriam rūpės, kuris sustos.
Daugiau nuotraukų (3)
Nesvarbu, kad kančiose, nesvarbu, kad visiškai vienas ir nesvarbu, kad nebegali pakilti galinėmis kojytėmis, kad bent nuklibinkščiuotų į šoną. Rodės, tik akimirkos klausimas, kada kačiukas liks raudona dėme vidury gatvės.
„Ačiū neabejingai gelbėtojai Irenai, kuri su vyru tąkart važiavo tuo keliu. Jie nepabijojo! Sustojo, pareguliavo eismą, kad niekas nepervažiuotų kačiuko dar kartą ir jau netrukus turėjo jį savo glėbyje ir rūko į kliniką. Pavadinome jį Lumiu ir pažadėjome juo pasirūpinti toliau“, – rašo VšĮ „Naminukai“.
Už kačiuko gyvybę šiuo metu kovoja Tarandės veterinarijos klinikos personalas. Panašu, kad automobilio smūgis buvo stiprus, galimai pervažiuota uodegytė, nes visiškai išsinėrė iš kailio ir visa uodega– atvira žaizda. Mažylis vangus, tačiau laikosi. Ateinančios kelios paros bus lemiamos, bet vilties yra, nes kačiukas pradėjo valgyti.
Lumis jau užrašytas traumatologo konsultacijai, nes gali būti lūžęs stuburas arba klubai. Jeigu bus Lumiui įmanoma padėti, jo lauks operacija.
Ši istorija apie tai, kas dažniausiai nutinka gatvėje gimusiems arba išmestiems mažiems kačiukams, kurie dar nepažįsta pavojų ir nemoka jų saugotis.
„Draugai, Lumiui šiuo metu labai reikalingas Jūsų palaikymas ir pagalba, nes laukia arši kova ir, galimai, labai nemažos išlaidos, todėl būsime Jums iš visos širdies dėkingi, jei nuspręsite atsisakyti vienos dienos skanumynų, puodelio kavos ar išėjimo į kavinukę, bet didvyriškai prisidėsite prie mažo kačiuko kovos“, – į geraširdžius žmones kreipiasi gyvūnų gelbėtojai.
Paaukoti galima: VšĮ „Naminukai“, A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank), mokėjimo paskirtis: Lumi, gyvenk!
Jūsų patogumui turime ir PayPal sąskaitą: info@naminukai.org.
NaminukaipartrenkėAutomobilis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.