Vikrių parkūro meistrų gaudynes stogais vainikavo sėkmė: prašo padėti išgelbėtiems nuo baisaus likimo

2024 m. rugsėjo 4 d. 15:23
Lrytas.lt
Taip jau nutiko, kad viena O. Šimaitės gatvės kiemo šeima gavo kodinį „stoginių“ pavadinimą, nes katė mama pasirūpino kačiukų saugumu ir užkėlė juos kuo aukščiau – ant kiauro sukrypusio sandėliukų stogo. Nuo pat pradžių VšĮ „Naminukai“ savanoriai numanė, kad su jais bus sunkiausia – pasiek, kad gudrus, vikrius parkūro meistrus ant stogo...
Daugiau nuotraukų (7)
„Buvo kiek baugu, kad tiek kartų matę ankstesnes gaudynes iš aukštai, katinukai neišdrįs į gaudyklę lįsti lemiamu momentu. Kol gaudėme kitas tos gatvės šeimynėles, mama katė daug kartų čia ragavo maistą, buvo jau kiek apsipratusi su metaline dėže, tačiau vis tiek neapsiėjome be vietinės moters pagalbos, kuri iš savo šaldytuvo sunešė visą dešrų ir dešrelių asortimentą ir vis kvietė valgyti šeimyną. Stebėtina, kaip po jos pasirodymo tuojau atvinguriuodavo katė ir „stoginiai“ vis šokdavo žemyn maitintis. Taip su kačių šėrėjos pagalba pavyko sugauti paskutiniuosius mažylius, jų mamą ir padėti tašką to kiemo gaudynių istorijoje. Nors priešakyje dar daug darbo, tačiau širdy – ramu, grįžti į kiemą nebereikės, nebereikės jaudintis, kad kačiukai žus po ratais ar juos ištiks kitos kiemo bėdos“, – tvirtina gyvūnų gelbėtojai.
Čia baigiasi viena 21 kiemo kačiuko istorijos dalis (prieš tai iš čia išgelbėjo dar šeimynas). Dabar prasideda kitas – kantrybės, gydymo, jaukinimo ir paruošiamųjų procedūrų – etapas.
„Jeigu galite nors trupučiu prisidėti prie kačiukų gydymo ir procedūrų, būsime labai dėkingi“, – į geraširdžius žmones kreipiasi gyvūnų prieglaudos atstovai.
Prisidėti galite: VšĮ „Naminukai“, A/S: LT557300010130312940 (Swedbank), mokėjimo paskirtis: Stoginiams.
Taip pat Jūsų patogumui turime PayPal sąskaitą: info@naminukai.org.
Taip pat mielai priimtume paramą kokybišku sausu maisteliu, konservukais, antiparazitinėmis priemonėmis (vaistais nuo kirminų „milprazon“) ir pan. Paramos maistu ir kitomis priemonėmis laukiame „Naminukų kačių namuose“ (Verkių g. 27) kasdien nuo 10 iki 18 val.
kačiukaiVilniusNaminukai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.