Į gatvę išmesta katė ir 5 kačiukai sujaudino visko mačiusius savanorius: to, ką išvydo, negalėjo pamiršti

2024 m. rugpjūčio 2 d. 07:40
VšĮ „Naminukai“
Norime papasakoti apie dar vieną gelbėjamą šeimyną Vilniuje, O. Šimaitės gatvėje – mamą ir 5 kačiukus.
Daugiau nuotraukų (7)
Kai gaudėme pirmąją O. Šimaitės g. šeimynėlę, lijo, visos kiemo katės buvo išsislapsčiusios kas kur. Labiausiai širdį skaudėjo dėl šio penketuko – šlapi ir pašiurpę, jie glaudėsi ant palangės kartu su savo mamyte. Pamėginkite po to negalvoti, nesapnuoti ir nesijaudinti.
Antrosios šeimynėlės vaikučiai buvo vyriausi visame kieme (maždaug 2,5 mėn.) ir geru oru pavojingai pasklidę po kiemą. Būtent jų žaidimų aikštele tapo automobilių ratai, būtent juos vis baidė iš po kapotų vietiniai gyventojai, o akelės bylojo, kad turime ir rinotracheito (kačių gripo) pradžią, tad vos radę galimybę, vėl išsiruošėme į gaudynes.
Akivaizdu, kad jų mamytė – jauki ir tikrai buvusi naminė katytė, ją galėjai imti į rankas tiesiog kieme, tačiau vaikučiai žmogaus nepažinojo ir juos pasigainioti po kiemą teko netrumpai. Visi jie iškeliavo į laikiną VšĮ „Naminukai“ savanorės namų globą ir po gydymo bei visų procedūrų jie gaus šansą gyventi kaip mylimi šeimos nariai, o ne gatvės pastumdėliai.
Jei jums atrodo svarbi mūsų veikla, kviečiame palaikyti šeimynėlę – penkių mažylių ir mamytės veterinarinė sąskaita, deja, bet bus nekukli.
Prisidėti galite paaukoję: VšĮ „Naminukai“, A/S: LT557300010130312940 (Swedbank). Mokėjimo paskirtis: Šimaitės g. penketukui.
Taip pat mielai priimtume paramą kokybišku sausu maisteliu, konservukais, palutėmis, antiparazitinėmis priemonėmis, vitaminine pasta ir pan.
Paramos maistu ir kitomis priemonėmis laukiame „Naminukų kačių namuose“ (Verkių g. 27) kasdien nuo 10 iki 18 val.
Naminukaibeglobiai gyvūnaiParama
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.