Prie miškelio Rokiškyje – kraupus radinys: veislinę kalytę įgrūdo į maišą ir sviedė į krūmus

2024 m. spalio 15 d. 10:10
Miglė Dambrauskaitė
Kalbant apie naminių gyvūnų, konkrečiai – šunų, laikymo sąlygas, žmonių nuomonės išsiskiria: yra manančių, kad šuo turi būti laikomas kambaryje, miegoti su šeimininku lovoje, o gal net kartu sėdėti prie stalo. Kita dalis mano, kad šunį reikia mylėti, bet jo vieta – prie būdos ar voljere.
Daugiau nuotraukų (3)
Kiek žmonių, tiek nuomonių, tačiau bet kokiu atveju augintam, kartu dienas leidusiam ir mylėtam šuniui nugaišus, sprendimas yra tik vienas – gaišeną užkasti. Deja, toli gražu ne visi žmonės supranta šią paprastą tiesą.
Pasielgs žmogiškai
Į „Rokiškio Sireną“ kreipėsi rokiškėnas, kurį pirmadienio rytą nustebino radinys krūmuose: „Ėjau taku į miškelį dar paieškoti lepšiukų ir iš tolėliau darganoje pamačiau šviečiantį ryškiai mėlyną maišą, numestą po krūmu. Priėjęs žiūriu – kyšo galinės kojos. Galvojau stirniukas, bet apžiūrėjęs supratau, kad maiše įkištas negyvas šuo... Gražus, prižiūrėtas, lyg ir veislinis“.
Vesdamas Ežero skersgatviu į tą vietą, kur guli šeimininko atvežta ir palikta šuns gaišena vyras svarstė, kad žmonės – tikri beširdžiai: myluoja, bučiuoja savo šunį, bet nesugeba net jo užkasti – įkišę į pomidorams skirtos žemės maišą nusviedžia po krūmu.
„Jei jau atvežė iki čia, tai argi sunku buvo atsivežti kastuvą ir užkasti? Tikriausia sunku... Kam vargti: atvežei, išmetei ir tiek bėdų. Pirma man kilusi mintis buvo – užkasiu aš. Bet paskui pradėjau galvoti, kad pats galiu „prisivirti“ bėdų, o kam skambinti dėl gaišenos – nežinau. Nutariau pirmiausia pasidalinti informacija su žurnalistais“, – šyptelėjo pašnekovas ir patikino, kad dabar, kai faktas – užfiksuotas, čia numestą šunį tikrai užkas.
Kelias – tik keletui žmonių
Pasidomėjus, kur veda Ežero skersgatvis, kurio pakelėje ir guli graži, matyti – prižiūrėta kalytė, vyras sakė, kad kelias – nepravažiuojamas ir tęsiasi tik į sodybos kiemą. Visgi rokiškėnas patikino, kad nei vienoje iš dviejų šiame skersgatvyje esančių sodybų šunų nebuvo, tad nugaišęs augintinis – tikrai iš kažkur atvežtas.
„Šiuose laukuose pilna žolėmis apaugusių šiukšlių. Žmonės iš miesto čia veždavo viską: ir padangas, ir buitines atliekas. Kai buvo uždėtas ženklas, kad aklavietė, važiuojančiųjų mažiau. Bet, pasirodo, dar atveža va ir tokių šiukšlių. Aišku, aš nežinau, kas tam šuniui nutiko – gal jis sirgo ir nugaišo, bet fakto tai nekeičia, kad jį čia kažkas atvežė ir tie, kas atvežė, nesugebėjo užkasti“, – liūdnai dėstė pašnekovas ir vis kartojo, kad gaila gražaus šuns.
Atsisveikindamas žmogus dar kartą akcentavo, kad nelaimėlį užkas: „Aš pasielgsiu žmogiškai, o jūs paviešinkite šią istoriją – gal kažkas atpažins savo šunį ir jį nors kažkiek grauš sąžinė“.
Utilizuoja iš bendrų teritorijų
AB „Rokiškio komunalininkas“ atstovai pakomentavo, kad tuo atveju, kai gaišenos randamos Rokiškio miesto bendro naudojimo teritorijose, jos yra surenkamos AB „Rokiškio komunalininkas“ bendrovės darbuotojų pagal sutartį su miesto seniūnija.
Pasak bendrovės atstovų, apie randamas gaišenas gyventojai turi pranešti Rokiškio miesto seniūnijai.
Privačių paslaugų gyventojams dėl gaišenų utilizavimo šiuo metu bendrovė neteikia.
RokiškisnegyvasŠuo
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.