3 dešimtmečius šunis auginanti Sabina atskleidė augintinių laimės receptą

2024 m. rugsėjo 26 d. 16:45
Lietuvos kinologų draugija
„Savo augintinį reikia mylėti ir draugauti su juo. Štai ir visas receptas“, – paklausta apie šuniškos laimės receptą, atsako daugiau kaip tris savo gyvenimo dešimtmečius šunis auginanti vilnietė Sabina Sadauskaitė.
Daugiau nuotraukų (8)
Pakalbinti šunų sporto varžybų ir parodų dalyvę, patyrusią veisėją nusprendėme neatsitiktinai. Artėjant spalio 5-ajai, kai minėsime Pasaulinę gyvūnijos dieną ir Vilniaus Vingio parke vyks Lietuvos kinologų draugijos organizuota šventė, ten tikimės susitikti ir Laimę. Taip, taip, Laimę iš didžiosios raidės, nes toks yra Sabinos augintinės – nykštukinės pinčerės vardas.
„Laimės vardas mano galvoje gimė iki gimstant Laimei. Juk sako, kaip laivą pavadinsi, taip jis ir plauks! O ir šiaip pats žodis laimė gražiai skamba, jo prasmė labai graži, – nesišypsoti, kai kalba apie šunis, Sabina negali. – Mano Laimei (Liubavo Juodasis Auksas – Red.) jau aštuoneri metai. Manau, dabar ji yra pačiame jėgų žydėjime. Laimės fizinė būklė puiki, ties šiuo klausimu „dirbu“ su šunimis nuo jauno jų amžiaus, todėl senatvė mano augintinius aplanko gana vėlai“.
Sabinos nuomone, šunims būtinas fizinis ir protinis aktyvumas, būtina atsižvelgti, įsiklausyti, ką sako šuns prigimties balsas, juk kiekviena veislė buvo kažkam sukurta ir turi aiškią savo paskirtį. Būtent todėl Sabinos gyvenime atsirado aktyvus sportas – jau ne vieną dešimtmetį ji užsiima sportiniu šunų paklusnumu (angl. Obedience), sėkmingai dalyvauja ne tik šunų parodose, bet ir sporto varžybose Lietuvoje bei užsienyje.
„Į kinologiją ir sportą su šunimis mane atvedė mano augintinė, dobermanė Regata. Jos netekusi ieškojau mažos jos „kopijos“, taip mano namuose atsirado pinčeriai. Dobermanai su nykštukiniais pinčeriais nieko bendra neturi, tai tėra įsivaizdavimas, bet šis mano pasirinkimas buvo teisingas. Esu laiminga veisdama ir augindama šios veislės šunis (veislynas „Liubavo“ – Red.)“, – prisiminimais dalijasi Sabina.
Visai neseniai, rugsėjo pradžioje, Rally Obedience varžybose jos augintinė Laimė laimėjo aukščiausią – FCI RO4 klasę.
„ Tai pirmas Lietuvoje gyvenantis ir čia išveistas šuo, tapęs Lietuvos Rally Obedience čempionu. Beliko pateikti dokumentus ir patvirtinti mano Laimei čempionės titulą. Bet mes neužmigsim ant laurų! Sportuoti aktyviai žadam dar ne vienerius metus. Aišku, Laimei FCI RO4 klasės laimėjimas nieko nereiškia, užtat man jis reiškia daug! Tai įrodymas, jog ar mažas šuo, ar didelis, jei dresūroje bei kasdienybėje sukurtas tvirtas ryšys tarp šuns ir jo žmogaus, nuversi kalnus!“, – įkvepiančiai apie svarbų šuns ir žmogaus ryšį kalba Laimės ir kitos savo augintinės – Vip (Liubavo Zabina Geronimo) šeimininkė.
Jos nuomone, jeigu tobulėji pats, tobulėja bei tampa daug įdomesnis ir tavo augintinio gyvenimas.
Štai toks Sabinos ir jos Laimės receptas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.