To nebuvo matę: beveik 100 kačių per Lietuvą iš Baltarusijos gabeno kokčiomis sąlygomis

2024 m. rugsėjo 19 d. 12:30
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) į Baltarusiją grąžino ankštuose narvuose gabentas 74 kates.
Daugiau nuotraukų (4)
Kaip pranešė tarnyba, rugsėjo 13 d. į Medininkų pasienio veterinarijos postą atvyko didžiulė gyvūnų siunta – transporto priemonėje iš Baltarusijos tranzitu į Vokietiją, buvo gabenamos 74 katės.
Gyvūnai itin ankštai buvo sutalpinti po kelis į vieną narvą, be galimybės laisvai judėti. Transporto priemonėje tvyrojo nemalonus kvapas, tinkamai necirkuliavo oras. Dėl tokių rimtų transportavimo sąlygų pažeidimų, siuntai neleista tęsti kelionės. Katės grąžintos atgal į kilmės šalį – Baltarusiją.
Toks sprendimas priimtas siekiant užtikrinti, kad gyvūnai kuo greičiau grįžtų į pradinę vietą, iš kurios buvo išsiųsti, vietoj to, kad keliautų ilgą ir varginančią kelionę iki Vokietijos.
„Tiek daug ir taip ankštai gabenamų gyvūnų vienoje transporto priemonėje, vienas retesnių mano darbo praktikoje pasitaikiusių atvejų. Dideliuose narvuose buvo sudėti boksai, į kuriuos patalpintos katės, šalia pilna įvairių pašalinių daiktų. Boksai buvo per maži, katės negalėjo laisvai judėti, apsisukti bei pailsėti. Niekur nebuvo palučių, o jos būtinos norint tinkamai užtikrinti gyvūnų priežiūros ir higienos sąlygas. Buvo priimtas sprendimas siuntą apgręžti atgal, tam, kad gyvūnai kuo greičiau grįžtų į pradinę vietą, iš kurios buvo išsiųsti, vietoj to, kad keliautų ilgą ir varginančią kelionę iki Vokietijos“, – pasakojo VMVT Pasienio kontrolės departamento patarėja Kristina Dainovskytė-Šustikė.
Apie šią situaciją bus informuotos Vokietijos valstybinės kompetentingos tarnybos taip pat Latvijos tarnybos, kadangi vežėjas buvo iš Latvijos. Informacija bus perduota ir kitų Europos Sąjungos (ES) šalių kompetentingoms institucijoms, ES sukčiavimo maistu tinklui (FFN), kuris yra priemonė šalims narėms keistis informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.