Gyvūnų ortopedija ir traumatologija: svarba, dažniausios problemų formos ir inovatyvūs sprendimai

2024 m. birželio 25 d. 10:00
Šunų ortopedija ir traumatologija yra itin svarbios veterinarijos sritys, apimančios kaulų, sąnarių, raiščių ir sausgyslių ligų diagnostiką, gydymą bei prevenciją. Ortopedinės problemos gali žymiai pabloginti šuns gyvenimo kokybę, todėl svarbu laiku atpažinti simptomus ir kreiptis į specialistus.
Daugiau nuotraukų (34)
Dažniausiai pasitaikančios gyvūnų sąnarių problemų formos
  • Artrozė. Tai yra lėtinis sąnarių uždegimas, dažnai susijęs su senėjimu, bet gali atsirasti ir dėl traumų ar genetinių veiksnių. Artrozės metu sąnario kremzlė susidėvi, todėl šunys bei katės jaučia skausmą ir gali pradėti šlubčioti.
  • Displazija. Tai yra netaisyklinga sąnario formavimosi būklė, dažniausiai paveikianti klubų ar alkūnių sąnarius. Klubų ir alkūnės displazija yra genetinė liga, kuri gali sukelti stiprų skausmą ir netgi šuns paralyžių, jei nėra tinkamai ir laiku pritaikytas gydomas.
  • Kryžminių raiščių plyšimas. Tai dažnai pasitaikanti trauma, ypač aktyviems šunims bei katėms. Plyšus kryžminiams raiščiams, kelio sąnarys tampa nestabilus, dėl ko gyvūnas pradeda šlubčioti ir gali atsirasti stiprus skausmas.
  • Kelio girnelės išnirimai. Ši būklė dažniausiai pasireiškia mažų veislių šunims ir gali būti įgimta arba įgyta dėl traumos. Girnelės išnirimas sukelia staigius skausmo epizodus ir šlubavimą.
Inovatyvūs gyvūnų traumatologijos ir ortopedijos sprendimai
Begemoto veterinarijos klinika Vilniuje naudoja naujausius traumatologijos diagnostikos ir gydymo metodus ir technologijas, siekdama užtikrinti efektyvų ir ilgalaikį šunų gyvenimo kokybės gerinimą. Kai kurie iš šių inovatyvių sprendimų yra:
  • Artroskopija. Tai minimaliai invazinė chirurginė procedūra, leidžianti detaliai ištirti ir gydyti sąnarių problemas per mažus pjūvius. Artroskopija sumažina pooperacinį skausmą ir greičiau gyja žaizdos, palyginti su tradicinėmis chirurginėmis metodikomis.
  • Ortopediniai implantai. Veterinarijos Klinikoje Begemotas naudojama aukštos kokybės ortopedinius implantus, kurie padeda stabilizuoti kaulus ir sąnarius po traumų ar operacijų. Šie implantai yra itin tvirti ir ilgaamžiai, užtikrinantys efektyvų ir saugų gydymą.
  • Gydomas hialurono injekcijomis trombocitais praturtintos plazmos terapija (PRP) į sąnarį. Šie terapijos metodai sąnariams mažina skausmą, skatina audinių regeneraciją ir gerina sąnarių judrumą, efektyviai gydo ortopedinius sutrikimus.
  • Ilgo veikimo inovatyviausi injekciniai nuskausminamieji „Librela“ šunims bei „Solensia“katėms. Ilgo veikimo injekciniai nuskausminamieji sąnarių ligoms efektyviai malšina skausmą, mažina uždegimą ir pagerina judrumą, suteikdami ilgalaikį palengvėjimą šunims bei katėms, kenčiantiems nuo ortopedinių problemų.
Veterinarijos klinika „Begemotas“ Vilniuje, paupyje: profesionali komanda ir modernūs gydymo sprendimai
Vilniuje įsikūrusi veterinarijos klinika „Begemotas“ yra viena iš pirmaujančių veterinarijos įstaigų, teikianti aukštos kokybės ortopedijos ir traumatologijos paslaugas šunims bei katėms. Klinikoje dirba profesionali veterinarų komanda, kurios nariai nuolat tobulina savo žinias ir įgūdžius, siekdami teikti kuo geresnę pagalbą savo pacientams.
Rentgenologo tyrimai: tiksliai diagnostikai
Vienas iš pagrindinių diagnostikos įrankių, naudojamų „Begemotas“ klinikoje, yra rentgenologiniai tyrimai. Rentgenografija leidžia veterinarams detaliai ištirti kaulų ir sąnarių būklę, identifikuoti lūžius, dislokacijas, sąnarių uždegimų sukeltus pakitimus, kaulinio audinio retėjimą ir kitus sutrikimus. Modernios rentgenologijos technologijos suteikia galimybę atlikti tyrimus su minimalia invazija, taip užtikrinant greitą ir tikslų diagnozavimą bei gydymo parinkimą.
„Begemotas“ veterinarijos klinika Vilniuje yra žinoma dėl savo aukštos kokybės paslaugų, profesionalios komandos ir modernių gydymo metodų. Šioje klinikoje dirba kvalifikuoti ir patyrę veterinarai, kurie nuolat tobulina savo žinias ir įgūdžius, siekdami teikti geriausią priežiūrą savo pacientams. Naudojant pažangias diagnostikos ir gydymo technologijas, „Begemotas“ klinika užtikrina tikslų diagnozavimą ir efektyvų gydymą, padedant šunims greičiau atsigauti ir grįžti į aktyvų gyvenimą.
Tinkama ir laiku suteikta ortopedinė bei traumatologinė pagalba gali ženkliai pagerinti šuns gyvenimo kokybę ir užtikrinti ilgalaikį sveikatingumą. Todėl, jei pastebite bet kokius sąnarių ar judėjimo sutrikimus savo augintiniui, nedvejodami kreipkitės į profesionalią „Begemotas“ klinikos komandą, kuri pasirengusi padėti jūsų šuniui gyventi sveiką ir laimingą gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.