Sukrečiantis vaizdas Telšių r.: seniūnijos darbuotojos šunį teko užmigdyti, kad nesikankintų Gyvūnų gelbėtojai šokiruoti, policija pradėjo tyrimą

Telšių rajone – dar vienas sveiku protu nesuvokiamas gyvūno nepriežiūros atvejis. Gyvūnų prieglauda „Telšių šuniukų namai“ savo „Facebook“ paskyroje pasidalino žiauriu gyvūno nepriežiūros atveju, po kurio veterinarams neliko kitos išeities, kaip gyvūna išlaisvinti nuo kančių ir užmigdyti.

Šuns nepriežiūros atvejis.<br> Lrytas.lt koliažas.
Šuns nepriežiūros atvejis.<br> Lrytas.lt koliažas.
Šuns nepriežiūros atvejis.<br>„Telšių šuniukų namai“ nuotr.
Šuns nepriežiūros atvejis.<br>„Telšių šuniukų namai“ nuotr.
Šuns nepriežiūros atvejis.<br>„Telšių šuniukų namai“ nuotr.
Šuns nepriežiūros atvejis.<br>„Telšių šuniukų namai“ nuotr.
Šuns nepriežiūros atvejis.<br>„Telšių šuniukų namai“ nuotr.
Šuns nepriežiūros atvejis.<br>„Telšių šuniukų namai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 28, 2024, 3:20 PM

„Telšių šuniukų namai“ gave pranešimą, jog Upynos kaime šalia vieno iš namų guli kruvinas šuo, nesitikėjo išvysti to, ką pamatė.

„Plika akimi matome, kad tai auglys, kuris buvo negydomas. Ir toliau gyvūnas paliktas kančioms. Joks veterinaras jo negydė, gyvūnas gyveno pats sau, nusilaižydamas letenas ant kurių nuolat tikšdavo kraujas nuo galvos“, – rašoma įraše.

Šio vaizdo sukrėsti savanoriai iškvietė policijos pareigūnus, vėliau sugrįžo ir pati savininkė, kuri iškart pripažino savo aplaidumą.

Tačiau panašu, kad šiuo atveju šeimininkės aplaidumo pripažinimo nepakaks. Kaip teigia prieglauda, šio atvejo taip nepaliks ir sieks, kad gyvūno neprižiūrėjusi ir taip jam kančias sukėlusi moteris sulauktų teisingumo.

„Suprantame, to šuns išgelbėti nebepavyks. Tai yra pavėluota visais atžvilgiais. Parsivežėme šunį pas save, bandome prisišaukti betkurį veterinarą nutraukti jo kančioms.

Policijai supildėme ko reikėjo, kreipsimės į VMVT. Bandysime, kad visi „atgailaujantys“ būtų nubausti už gyvūno kančias!

Nors iš pažiūros savininkė atrodo normali moteris, joks normalus žmogus nestebės prisirišęs prie lenciūgo kaip gyva būtybė dvesia! Ir jokie pasiteisinimai mums nepakeis nuomonės“, – teigia prieglauda.

Vėliau paaiškėjo, jog šuns kankinimu kaltinama moteris dirba Upynos seniūnijoje.

„Žinote, užtenka dangstyti parazitus. Užtenka bijoti, kad sulauksime priekaištų, užteks bijoti eiti į policiją aiškintis, kad suteršiame parazitų orumą. Visi gyvename po savaitgalio dar košmare, sukrėtime. Savanorės naktį šokinėja iš miego. Savanorė vežusi šunį į Šiaulius kelio atgal per ašaras nematė. O ką darė savininkė Laima? Įsodino šunį į mūsų automobilį, atsiklausė ar viskas ir grįžo atgal dirbti į Upynos seniūniją. Taip taip, ponia dirba seniūnijoje, dirba su išmokomis, nuotraukoje pozuoja su seniūnu“, – rašoma „Facebook“ įraše.

„Telšių šuniukų namai“ savanorė Roberta Šliogerytė portalui lrytas.lt atskleidė, jog net ir po gyvūno eutanazijos, šeimininkė neparodė susidomėjimo koks likimas laukia jos augintinio kūno, tad jis buvo paliktas Šiaulių veterinarijos centre utilizavimui.

Į šį įvykį sureagavo ir Telšių rajono savivaldybės meras Tomas Katkus, kuris pabrėžė jog žiaurus elgesys su gyvūnais ar jų nepriežiūra nebus toleruojama. Taip pat meras atskleidė, jog prieglaudos minima moteris, dėl susiklosčiusios situacijos pateikė prašymą išeiti iš darbo.

„Visų pirma noriu pabrėžti, jog žiaurus elgesys su gyvūnais ar jų nepriežiūra negali būti toleruojama. Kiekvienas esame tiesiogiai atsakingas už savo augintinių gerovę bei prisiimame už juos atsakomybę.

Apie situaciją Upynos seniūnijoje sužinojau vakar vakare. Šiandien ryte apie tai kalbėjau su Telšių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir rūpybos skyriaus vedėja (Upynoje dirbantis asmuo yra tiesiogiai pavaldus šiam skyriui). Vedėja minėtą darbuotoją apibūdino kaip kompetentingą specialistą, jokių skundų dėl jos darbinių funkcijų atlikimo nesame gavę.

Suprasdama susiklosčiusią situaciją, Upynos seniūnijoje dirbanti darbuotoja, šį rytą pateikė prašymą išeiti iš darbo.

Dėkoju tarnyboms iškvietusioms asmenis, kurie teikia pagalbą gyvūnams. Tik mūsų visų neabejingumas gali padėti išvengti tokių situacijų“, – rašė meras.

Kaip portalui lrytas.lt pranešė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjas Artūras Šliavas, surinkę pirminę medžiagą, ją, pagal kompetenciją, tolesniam tyrimui ir sprendimų priėmimui policijos pareigūnai perdavė Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.