Vilniuje – įspūdinga šventė gyvūnų mylėtojams ir augintiniams

2024 m. spalio 7 d. 11:31
Lietuvos kinologų draugija
Gyvūnų mylėtojų bendruomenė spalio 5-ąją praleido sostinės Vingio parke, kur Lietuvos kinologų draugija organizavo tradicinę, jau vienuoliktą, Pasaulinės gyvūnijos dienos šventę. Gyvūnų mylėtojai rinkosi ne tik švęsti, bet daugiau sužinoti, diskutuoti apie augintinių priežiūrą, ugdymą, kasdienius poreikius bei gerovę.
Daugiau nuotraukų (25)
„Šviesti visuomenę ir stiprinti gyvūnų augintinių šeimininkų atsakomybę, – paklausta apie renginio tikslą, sakė Lietuvos kinologų draugijos projektų vadovė Dovilė Masalskaitė. – Gera matyti laimingus žmones ir jų augintinius. Be abejo, ta laimė savaime neatsiranda. Ji kuriama žmogaus, kuris kantriai ir atsakingai prižiūri, auklėja savo augintinį, atsižvelgia į jo poreikius, prigimtį.
Kai vedame nemokamas „Atsakingino šeimininko akademijos“ paskaitas vaikams ir suaugusiems, pirmiausia pabrėžiame gyvūnų gerovės svarbą, visada kalbame ir apie penkias gyvūnų laisves. Manau, kad čia susirinkę gyvūnų šeimininkai tikrai yra gyvūnų gerovės ambasadoriai“.
Besidomintys šunų veislėmis susižavėję stebėjo Berno zenenhundų, retriverių, čekoslovakų vilkšunių ir kitų šunų veislių pristatymus. Susipažino su šunų veisėjais ir veislynų atstovais.
Kas norėjo aktyviau praleisti šeštadienį, su savo auginrtiniais būriavosi prie Frisbee (lėkščiasvydis) ir Lure Coursing’o (bėgimas paskui mechaninį „zuikį“) trenerių, domėjosi sportu su šunimis, išmėgino augintinių gebėjimus.
Jaunųjų vedlių klubas organizavo vaikams pamokėles. Mažieji šunų mylėtojai, vedini savo šuneliais, susidomėję klausėsi patarimų ir varžėsi konkurse. Besidominčius gyvūnų asistuojamąja terapija Kaniterapijos asociacijos nariai supažindino su savo terapiniais šunimis Kuna, Hepi, Bruna, Moka, Kia ir Pupa.
Vilniečiai bei miesto svečiai konsultavosi su veterinarijos gydyklų specialistais, Vilniaus savivaldybės atstovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.