Dėl jogos su šiais gyvūnais sukaria šimtus kilometrų, o bilietai išgraibstomi žaibiškai

Wilbur, Charlotte ir Bluey – trys mažos kiaulytės lakstė tarp jogos pratimus – šuns, varnos, kobros pozas – bandančių daryti žmonių. Sveikatingumo studiją „Beyond Yoga & Wellness“ Masačusetso valstijoje, Spenserio miestelyje, turinti amerikietė Ashley Bousquet tikino, kad paskelbus jogos su paršeliais pratybų laiką per kelias valandas internetu išparduodami visi bilietai.

 Joga su paršeliais.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
 Joga su paršeliais.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2024, 4:07 PM, atnaujinta Jun 15, 2024, 4:08 PM

Spenseryje gyvena tik apie 12 tūkstančių žmonių, bet jogos su paršeliais mėgėjai į pratybas vyksta ir kelis šimtus kilometrų.

Štai į pensiją išėjusiai Naujojo Hampšyro odontologei Stacey Delbridge ir jos dukrai ši patirtis buvo verta beveik dviejų valandų kelio automobiliu.

„Geriausias šios jogos dalykas yra tai, kad paršeliai labai mieli. Kai atvyksti į jogos pratybas norėdamas mesti rūkyti, per pertrauką žaidi su žavingais gyvūnais, o ne bėgi už kampo užtraukti dūmo“, – pasakojo S.Delbridge.

Vis populiarėjančią jogą su gyvūnais siūlanti A.Bousquet įsitikinusi, kad fizinius pratimus atliekantiems žmonėms paršelių draugija yra tarsi psichinės sveikatos pratimai. Matydami, kaip paršeliai rausia kiemą ir ieško paėsti ūglių, pratybų dalyviai juokiasi ir atsipalaiduoja.

Amy Finkel į pratybas ateina su dviem dukromis. Matyti, kaip mergaitės apkabina paršelius ir jaučiasi laimingos, motinai yra didžiausia palaima.

„Jogos praktika su gyvūnais gali duoti netikėtos naudos. Jei tai daroma su prieglaudos gyvūnais, tai netgi gali paskatinti paimti juos globoti“, – sakė Rebecca Purchase iš Masačusetso žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos draugijos.

Ar joga sukelia stresą gyvūnams? „Gali būti, jei tai netinkamas gyvūnas ar netinkamai su jais elgiamasi, – įsitikinusi R.Purchase. – Tačiau gyvūnams, kurie mėgsta būti šalia žmonių, tai gali būti naudinga.“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.