Naujas seniausio pasaulyje šuns rekordas – apgaulė? Guinnesso rekordų knyga pradėjo tyrimą

Guinnesso rekordų knyga pranešė sustabdanti šuniui Bobiui suteiktą rekordininko titulą, nes po mirties tiria pretenzijas, praneša euronews.com.

Naujas seniausio pasaulyje šuns rekordas – apgaulė? Guinnesso rekordų knyga pradėjo tyrimą.<br>Guinnesso rekordų knygos nuotr.
Naujas seniausio pasaulyje šuns rekordas – apgaulė? Guinnesso rekordų knyga pradėjo tyrimą.<br>Guinnesso rekordų knygos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 10:16 AM

Kai Bobis – „seniausias pasaulyje šuo“ – praėjusiais metais šventė savo 31-ąjį gimtadienį, pasaulis šventė kartu su juo. O kai jis spalį mirė, pasaulis gedėjo.

Tačiau dabar kyla abejonių dėl jo, kaip rekordininko, titulo.

Po to, kai veterinarams ir kitiems ekspertams kilo įtarimų dėl Bobio amžiaus po jo mirties, Guinnesso rekordų knygos atstovai pradėjo tyrimą.

Kol vyksta tyrimas, laikinai pristabdytas ir paraiškų priėmimas dėl seniausio pasaulyje gyvo šuns ir seniausio šuns titulo.

„Kol peržiūra tęsiasi, nusprendėme laikinai pristabdyti ir seniausio gyvo šuns rekordų titulą, iki tol, kol bus gautos visos išvados“, – antradienį naujienų agentūrai „Associated Press“ elektroniniu paštu pranešė Guinnesso rekordų knyga.

Nuotraukos atskleidžia apgaulę?

Bobis buvo grynaveislis Alantėjos mastifas, portugalų veislės gyvulių sargybinis šuo, kurie paprastai gyvena 12–14 metų – tie, kurie turi antsvorio, kaip pavyzdžiui, Bobis, dažnai nesulaukia tokio amžiaus. Guinnesso rekordų knyga nurodė, kad gavo laiškų iš veterinarijos gydytojų, kurioje abejojo ​​šuns amžiumi, ir atsižvelgė į viešus veterinarų ir kitų specialistų komentarus.

Rekordas dėl Bobio amžiaus buvo pagrįstas savininko žodžiu, o „erelio akimis“ pasižymintys „detektyvai“ atkreipė dėmesį, kad šuns nuotraukose iš 90-ųjų, jo letenos buvo skirtingų spalvų, rašo Jungtinės Karalystės „The Guardian“.

Tikslaus jo amžiaus nepavyko patikrinti atliekant genetinius tyrimus. Technikos ir kultūros žurnalas „Wired“ gruodį pradėjo tyrimą, kurio metu nustatyta, kad su Portugalijos vyriausybės duomenų baze, skirta registruoti gyvūnus, niekada nebuvo susisiekta, kad būtų patvirtintas Bobio amžius.

Ankstesnis rekordas priklausė Australijos galvijų šuniui Bluey, kuris mirė 1939 m., būdamas 29 metų ir penkių mėnesių amžiaus.

Bobio savininkas kaltinimus neigia

Bobis visą gyvenimą gyveno su Costa šeima Conqueiros kaime, Vakarų Portugalijoje. Jis vos išvengė mirties po to, kai 1992 m. gimė ūkiniame pastate, kuriame buvo saugoma mediena.

Savininkas Leonelis Costa tvirtina, kad veterinarai bando sutepti Bobio palikimą, nes žmonių maisto valgymas buvo įvardijamas kaip viena iš jo senatvės paslapčių – ko dažnai nerekomenduoja augintinių ekspertai, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Pranešama, kad tyrimas neturėtų trukti ilgiau negu 3 mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.