„Artery“ dangoraižyje Vilniuje daugėja naujakurių: mėgausis įspūdinga 360 laipsnių miesto panorama

Lauko reklamos kompanija „JCDecaux Lietuva“ sudarė biuro patalpų nuomos sandorį su sostinės Konstitucijos pr. įsikūrusio A klasės verslo centro „Artery“ vystytojais. Į garsaus JAV architekto Danielio Libeskindo projektuotą pastatą Prancūzijos kapitalo įmonė įsikels dar iki šių metų pabaigos, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Verslo centras „Artery“ Vilniuje.<br>Bendrovės nuotr.
Verslo centras „Artery“ Vilniuje.<br>Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2024, 3:23 PM

Pasak „JCDecaux Lietuva“ generalinės direktorės Žanetos Fomovos, šią vietą naujajam biurui tarptautinė bendrovė pasirinko neatsitiktinai – ieškojo išskirtine architektūra ir pažangiais tvarumo sprendimais pasižyminčios erdvės verslui.

„Savo veikloje siekiame kurti vertę miestams, gyventojams ir prekių ženklams, mūsų kasdienybė labai dinamiška, o įmonė susideda iš skirtingų komandų, kurių poreikiai ir darbo specifika skiriasi. Todėl mums reikia erdvių, kuriose galėtume ne tik darbuotis, bet persikrauti sportuojant, įdomiai leidžiant laisvalaikį ar besižvalgant į nuostabius miesto peizažus“, – sako Ž. Fomova.

Jos teigimu, renkantis naująjį biurą ypač svarbi buvo jo lokacija – „Artery“ vieta ir išplanavimas nuomininkams suteikia ir galimybę mėgautis 360 laipsnių miesto panorama. Pro langus atsiveria įspūdingi vaizdai į senamiestį, Neries upę, Gedimino pilį, taip pat į gyvybe pulsuojantį Konstitucijos prospektą, kuriame kuriasi savo srityse lyderiaujančios įmonės, yra išplėtota patogi infrastruktūra, todėl biuras lengvai pasiekiamas darbuotojams, klientams bei partneriams.

„Džiaugiamės, kad pastato išskirtinumą vertinančios kompanijos susibūrė į išties stiprią kūrybingų ir inovatyvių verslų bendruomenę. „JCDecaux Lietuva“ prisijungimas prie mūsų nuomininkų yra dar vienas įrodymas, kad „Artery“ nėra tik dar vienas pastatas mieste. Jis pasakoja savo istoriją, dėl savo unikalumo ir kokybės pritraukia tai vertinančias įmones“, – sako Marius Žemaitis, verslo centrą vystančios bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondų valdytojas.

Verslo centre „Artery“ ypatingas dėmesys skiriamas menui. Bendro naudojimo vidaus erdvėse veikiantys LED ekranai kasdien transliuoja videokūrinius, kurios įkvepia ir skatina darbuotojų kūrybiškumą. Šiuo metu galima pamatyti specialiai šiam pastatui sukurtas 3D menininko Roko Mežečio animacijas, taip pat D. Libeskindo kūrybą: jo architektūros darbų Lietuvoje ir pasaulyje motyvus, futuristines miesto ir gamtos detales.

Dešiniajame Neries krante iškilęs kompleksas laikomas bene sudėtingiausios architektūrinės išraiškos iš pastarojo dešimtmečio Baltijos šalyse sukurtų administracinės paskirties pastatų.

Projektuodamas šį pastatą architektas D. Libeskindas įsivaizdavo jį kaip vertikalią žymę, simbolizuojančią įėjimą į naują, šiuolaikišką Vilnių. Kuriant šį pastatą siekta, kad jis taptų nauja miesto arterija, vartais į Vilniaus centrą, traukos centru ir šiuolaikiškos Lietuvos sostinės atspindžiu.

20 aukštų pastate jau įsikūrė verslo sektoriaus įmonių biurai bei viešosios erdvės su restoranų, kavinių, mažmeninės prekybos ir paslaugų zonomis.

35 metrų aukščio „Artery“ atriumas visuomenei yra atviras visą parą. Ateityje čia planuojama rengti parodas, meno performansus, iškilmingus renginius.

Projektą, į kurį investicijos siekia per 90 mln. eurų, įgyvendina investicijų valdymo bendrovės „Lords LB Asset Management“ valdomas uždarojo tipo informuotiesiems investuotojams skirtas nekilnojamojo turto fondas „Lords LB Special Fund I Subfund A“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.