EUROLYGA 2023

Norvegijos klubas atiduos Europos rankinio karūną

Triskart paeiliui moterų rankinio Čempionių lygos nugalėtoju tapęs Kristiansando „Vipers“ neapgins stipriausio Europos klubo vardo. „Vipers“ rankininkės šį pavasarį kapituliavo jau ketvirtfinalyje. Į finalo ketvertą nepateko ir pernai finale žaidęs Budapešto „Ferencvaros“.

Rankinio Čempionų lyga turės naujas čempiones.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Rankinio Čempionų lyga turės naujas čempiones.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2024, 11:50 PM

Birželio 1–2 dienomis Budapešte dėl svarbiausio Europos moterų rankinio prizo kovos Djoro „Audi“ (Vengrija), „Metz“ (Prancūzija), „Esbjerg“ (Danija) ir „Bietigheim“ (Vokietija) komandos. Jos savaitgalį laimėjo Čempionių lygos ketvirtfinalio dvikovas.

Ketvirtfinalyje dėmesio centre buvo grupės varžybose geriausiai žaidusio „Audi“ ir čempiono vardą gynusio Kristiansando „Vipers“ (Norvegija) mačas. Praėjusiais metais nuolatinės Čempionių lygos favoritės Djoro rankininkės nuolat užkliūdavo už „Vipers“ kliūties, bet pasimokė iš klaidų ir šįkart nepaliko varžovėms jokių vilčių.

„Audi“ prieš savaitę išvykoje įtikinamai laimėjo pirmąsias rungtynes 30:23, o nedidelis pralaimėjimas namie 24:26 nesutrukdė patekti į finalo ketvertą.

Ketvirtfinalyje krito ne tik čempiono vardą gynęs „Vipers“, bet ir pernai finale žaidęs Budapešto „Ferencvaros“. Vengrijos sostinės komanda dukart pralaimėjo „Esbjerg“ ekipai 25:26 (namie) ir 24:29 (svečiuose).

Bilietą į Budapeštą užtikrintai iškovojo „Metz“ rankininkės. Jos dukart nugalėjo Bukarešto CSM komandą 27:24 (svečiuose) ir 29:23 (namie).

Atkakliausiai ketvirtfinalyje kovojo „Bietigheim“ ir „Odense“ (Danija) rankininkės. Bytighaimo ekipa laimėjo pirmąsias rungtynes namie 30:26, o išvykoje varžovėms nusileido mažesniu skirtumu 30:32.

Čempionių lygos finalo ketvertai rengiami nuo 2014 metų. Aiškus naujausių laikų Čempionių lygos lyderis yra „Audi“. Djoro klubas į finalo ketvertą pateko jau aštuntą kartą iš eilės. 2017, 2018 ir 2019 metais Djoro rankininkės triskart paeiliui tapo turnyro nugalėtojomis, bet paskui triskart paeiliui triumfavo „Vipers“ (2021, 2022 ir 2023 m.; 2020 m. turnyras nebuvo baigtas dėl kovido pandemijos).

„Metz“ ir „Esbjerg“ į finalo ketvertą pateko trečiąjį kartą, bet finale šiedu klubai dar nežaidė nė karto. „Bietigheim“ tarp keturių stipriausių žemyno komandų prasibrovė pirmą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.