EUROLYGA 2023

Duobės priežastis aiškinęs G. Vovoras pažvelgė į atkrintamųjų seriją prieš „Wolves“

Klaipėdos „Neptūnas“ (14/16) sekmadienio vakarą patyrė ketvirtą nesėkmę iš eilės Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pirmenybėse, o po mačo klaipėdiečių vyriausiasis treneris Georgios Vovoras teigė, kad jo auklėtiniai pernelyg dažnai varžovams leido stoti prie baudų metimų linijos, o kartu specialistas pažvelgė į artėjančią ketvirtfinalio seriją prieš Vilniaus „Wolves“ ekipą.

 Georgios Vovoras<br> Betsafe-LKL nuotr.
 Georgios Vovoras<br> Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2024, 7:09 AM

Klaipėdiečiai sekmadienio vakarą išvykoje 98:104 krito prieš Žydrūno Urbono treniruojamus Šiaulių „Šiaulius“ ir pralaimėjo ketvirtąkart iš eilės.

Anot „Neptūno“ vairininko G.Vovoro, jo komanda leido varžovams pernelyg lengvai rinktis pigius taškus.

„Pirmoje rungtynių pusėje, o ypač pirmąsias 5 rungtynių minutes žaidėme gerai gynyboje, kontroliavome mačą, bet paskutiniame kėlinyje „Šiauliai“ pelnė 36 taškus, kas yra tikrai per daug.

Aišku, jie metė net 44 baudos metimus, kas irgi yra labai daug. Jeigu namų komandai duodame pelnyti 35 taškus nuo baudų metimų linijos atžymos, kaip ir aišku, kad rungtynes nulems vienas metimas ir viena ataka. Jie pataikė itin svarbų tritaškį ir galiausiai laimėjo. Sveikinimai jiems. Jie žaidė turėjo didelį norą laimėti.

Dabar mes turime susikaupti atkrintamosioms. Nuo pat pirmosios dienos mes ruošėmės tokioms rungtynėms. Mes būsime pasiruošę kovai“, – mačą apibendrino graikas.

Pažvelgęs į keturių iš eilės pralaimėjimų seriją G.Vovoras išskyrė kelis esminius aspektus.

„Akivaizdu, kad po pergalės prieš „Žalgirį“ mes į kitas dvejas rungtynes ėjome su neteisingu požiūriu. Apie tai mes kalbėjome ir su komanda. Prieš „Wolves“ žaidėme neblogai, bet prieš tokias komandas, kokios yra „Šiauliai“... Auklėtiniams sakiau, kad turime žaisti gerai visas 40 minučių, norint laimėti išvykos rungtynes. Atkrintamosiose turėsime vertinti kiekvieną ataką“, – sakė G.Vovoras.

„Betsafe-LKL“ atkrintamųjų pirmajame etape „Neptūno“ lauks Vilniaus „Wolves“ ekipos iššūkis.

Reguliariajame sezone klaipėdiečiai prieš „Vilkus“ pralaimėjo visus tris mačus, tačiau prieš lemiamas sezono kovas G.Vovoras baltos vėliavos nekelia.

„Wolves“ yra komanda, kuri turi gerą sudėtį ir namų pranašumą. Tai yra komanda, kuri kovėsi dėl trečiosios vietos reguliariajame sezone. Jie turi spaudimą patekti į pusfinalį, kadangi jie esamuoju metu tikrai žaidžia gerai.

Bet žiūrint į mus – matėme, jog jeigu mes esame susikaupę gynyboje, kokie buvome praėjusiose rungtynėse, mes galėsime pamąstyti, kaip galime jiems apsunkinti gyvenimą“, – baigė G.Vovoras.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.