EUROLYGA 2023

Ą. Tubeliu susižavėjęs Ž. Urbonas: „Neabejoju, kad „Šiauliai“ kitais metais bus atkrintamosiose“

Žydrūno Urbono treniruojami Šiaulių „Šiauliai“ (8/21) sekmadienio vakarą įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (14/16), o po mačo šiauliečių vyriausiasis treneris gyrė Ąžuolą Tubelį ir sakė, kad kitą sezoną „Šiauliai“ žais Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) atkrintamosiose.

Žydrūnas Urbonas<br>G.Šiupario nuotr.
Žydrūnas Urbonas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-06 08:18, atnaujinta 2024-05-06 08:23

Šiauliečiai namuose 104:98 patiesė Klaipėdos „Neptūną“ ir iškovojo 8-ąją pergalę šiame sezone.

Anot Ž.Urbono, prie komandos rezultato itin prisidėjo Seanas Armandas, kuris šiame susitikime pelnė 18 taškų (3/6 dvit., 1/3 trit., 9/10 baud.) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Aš žinojau, kad komanda bus kitokia nei rungtynėse prieš „Vilkus“. Aš nesakau, kad prieš juos būtumėme laimėję, bet po rungtynių buvo rimtų pokalbių, kur kalbėjome, jog negalime baigti taip sezono, negalime būti be charakterio.

Man smagu, kad vyrai iš tikrųjų rodė charakterį. Gal gynyba nebuvo pati geriausia, bet pats žaidimas buvo su charakteriu. Labai smagiai įsijungė Seanas (Armandas). Mums to tikriausiai ir reikėjo, kad šiandien iš rikiuotės iškrito L. J. (Thorpe‘as). Šiandien nebuvo jo gera diena.

Kartais tie pasikeitimai išeina į naudą, nes Seanas turi žaisti ir jis šiandien rungtyniavo puikiai. Ne tik žiūrint į taškus. Su juo aikštelėje vyko puiki komunikacija. Jis buvo mūsų juodas arkliukas – jis ir pats patraukė, ir komandą maitino kamuoliais. Mačą laimėjome puolimu“, – kalbėjo „Šiaulių“ strategas.

Į „Šiaulių“ krepšį 26 taškus (4/8 dvit., 3/7 trit., 9/12 baud.) atseikėjo Ąžuolas Tubelis, kuriuo po mačo itin žavėjosi Ž.Urbonas.

„Gražus labai (juokiasi – red.). Jis – Eurolygos lygio žaidėjas. Galbūt kojų darbas gynyboje turėtų būti greitesnis gynyboje, bet, žinote... kaip sako žaidėjai: „Kai žaisiu „Žalgiryje“ Eurolygoje, tada labai gerai ginsiuosi“. Jam tikrai reikėtų kojų darbą gynyboje pagerinti, bet jis yra jaunas vyrukas ir gali tai padaryti.

Jis jau dabar galėtų eiti (į aukštesnį lygį – red.). Žaidimas nugara į krepšį, sprendimai, metimas... jis turi viską, ko reikia. Aišku, jis dar yra jaunas. Gal dar reikėtų metų-dvejų adaptacijai, bet jis rimtas dziadas, rungtynes keičiantis žmogus. Be jo „Neptūnas“ atrodė varganai. Jie išsitraukė tūzą ir su juo dar prie (Mindaugo) Brazio laimėjo prieš „Žalgirį“. O po to atėjus ir kitam treneriui laimėjo... Ąžuolas – ateities rinktinės žaidėjas“, – gyrė jaunąjį vilnietį „Šiaulių“ ekipos galva.

Reguliarųjį ir kartu savo sezoną „Betsafe-LKL“ pirmenybėse šiauliečiai užbaigs ketvirtadienį, kuomet namuose susitiks su Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ekipa.

Paklaustas apie kitą sezoną, Ž.Urbonas nesikuklino.

„Dar pačiam, kaip vyriausiajam treneriui, nėra tekę nebūti atkrintamosiose. Dabar – pirmi metai. KMT ir ENBL ketvertai – smagu, bet gaila, kad nepatekome į atkrintamąsias (LKL). Žvelgiame pozityviai į kitus metus ir neabejoju, kad „Šiauliai“ kitais metais bus minimum atkrintamosiose“, – kalbą baigė Ž.Urbonas.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.