EUROLYGA 2023

„Formulės 1“ Majamio lenktynių kvalifikacijoje M. Verstappenas neturėjo sau lygių

Maxas Verstappenas šį sezoną demonstruoja dar geresnę formą būtent kvalifikacijose. „Formulės 1“ Majamio GP kvalifikacijoje Maxas Verstappenas triumfavo po užtikrinto pirmojo rato paskutinėje kvalifikacijos dalyje.

M.Verstappenas.<br>Imago/Scanpix nuotr.
M.Verstappenas.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

f-1.lt

May 5, 2024, 11:27 AM, atnaujinta May 5, 2024, 11:28 AM

Kvalifikacija prasidėjo netikėtu rezultatu iš Danielio Ricciardo. Visą savaitgalį užtikrintai važiavęs australas vis tik strigo pirmoje kvalifikacijos dalyje ir toliau nepateko.

Ties pirmąja kvalifikacijos dalimi viskas galėjo pasibaigti ir Fernando Alonso. Bottas vos 0,010 sek. nusileido veteranui, kuris buvo 15-as. Tiesa, 42-ejų veteranas, kartu su Lance'o Strollu, vėliau neturėjo didesnių šansų antroje kvalifikacijos dalyje.

„Alpine“ iš lėto pradeda demonstruoti vis geresnę formą. Abu šios ekipos lenktynininkai Pierre'as Gasly su Estebanu Oconu pateko į antrąją kvalifikacijos dalį.

Į dešimtuką, prie įprastų veidų, pateko ir Yuki Tsunoda su Nico Hulkenbergu. Jie atitinkamai užėmė 10 ir 9 vietas kvalifikacijoje.

Didžioji dalis lenktynininkų savo geriausią ratą kvalifikacijoje nuvažiavo per pirmą bandymą. Antruoju bandymu savo laikus pasigerino tik Sergio Perezas su Lewisu Hamiltonu.

„Ferrari“ lenktynininkai Charlesas Leclercas su Carlosu Sainzu užėmė 2 ir 3 vietą. Sergio Perezas užėmė 4 vietą. Toliau sekė „McLaren“ bei „Mercedes“ lenktynininkai. Lando Norriso taktika su vidutinėmis padangomis nepasiteisino.

Maxas Verstappenas pasiekė septintą pergalę kvalifikacijoje iš eilės. Tai yra jo karjeros rekordas. Jis yra per vieną pergalę kvalifikacijoje nuo visų laikų „Formulės-1“ rekordo, kurį laiko Ayrtonas Senna su 8 „pole“ pozicijomis iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.