Rusijoje tęsiasi personalo valymai: sulaikytas dar vienas aukšto rango pareigūnas

Ankstyvą pirmadienio rytą Rusijos gynybos ministerijos personalo departamento vadovo namas buvo „paimtas šturmu“ – Rusijoje sulaikytas Gynybos ministerijos Vyriausiosios personalo valdybos vadovas Jurijus Kuznecovas, praneša rusų portalas TASS, kurį cituoja UNIAN.

 Rusijoje sulaikytas dar vienas aukšto rango pareigūnas.<br> ZUMAPress/Scanpix/Rusijos gynybos ministerijos nuotr., lrytas.lt koliažas.
 Rusijoje sulaikytas dar vienas aukšto rango pareigūnas.<br> ZUMAPress/Scanpix/Rusijos gynybos ministerijos nuotr., lrytas.lt koliažas.
 Rusijos policija.<br> ZUMAPress/Scanpix nuotr.
 Rusijos policija.<br> ZUMAPress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-05-14 09:19, atnaujinta 2024-05-14 11:00

J. Kuznecovas nuo 2023 m. gegužės buvo Gynybos ministerijos Vyriausiosios kadrų valdybos vadovas. Prieš tai jis nuo 2010 m. gegužės vadovavo Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo 8-ajai valdybai. Šis padalinys sprendžia klausimus, susijusius su valstybės paslapčių apsaugos tarnyba Gynybos ministerijoje.

Populiarus tinklaraštininkų portalas „Rybar“ spėja, kad tyrimas gali būti susijęs su ankstesniu kariškio darbu Rusijos generaliniame štabe, kur jis dirbo su valstybės paslaptimis, rašo agentūra „Reuters“.

Rusijos projektas „Čeka-OGPU“ rašo, kad generolas leitenantas buvo sulaikytas pirmadienį. Apie 5 val. ryto kontržvalgybininkai su balaklavomis ir laužtuvais „išmušė“ jo dvaro vartus ir langus.

Užpuolimo metu J. Kuznecovas ir jo žmona, buvusi Karinio-techninio bendradarbiavimo su užsienio valstybėmis komiteto, Strateginių raketinių pajėgų akademijos ir kitų Gynybos ministerijos struktūrų darbuotoja, buvo namuose.

Žurnalistai rašo, kad J. Kuznecovas buvo „tiesiogine prasme ištrauktas iš lovos“ ir išvežtas apklausai. Vienam iš jo giminaičių prireikė medikų pagalbos, jo žmona vis dar lieka Tyrimų komitete.

UNIAN primena, kad balandžio 23 d. tapo žinoma apie Rusijos Federacijos gynybos ministro pavaduotojo Timūro Ivanovo sulaikymą. Jis kaltinamas kyšių gavimu vykdant rangos ir subrangos darbus Gynybos ministerijos reikmėms.

Gegužės 12 d. V. Putinas iš pareigų atleido gynybos ministrą Sergejų Šoigu. Jį pakeis buvęs ministro pirmininko pavaduotojas ir V. Putino patarėjas ekonominės politikos klausimais Andrejus Belousovas . Pats S. Šoigu taps Saugumo tarybos sekretoriumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.