Šaltinis: ČŽA vadovas vyksta į Katarą dalyvauti „skubiame“ susitikime dėl tarpininkavimo Gazos kare

Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) direktorius Billas Burnsas Dohoje turėtų surengti „skubias“ diskusijas su Kataro ministru pirmininku apie tarpininkavimą kare tarp Izraelio ir „Hamas“, sekmadienį naujienų agentūrai AFP pareiškė šaltinis, turintis žinių apie pokalbius.

JAV centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktorius Billas Burnsas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
JAV centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktorius Billas Burnsas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-05 23:35

Šis šaltinis, kuris prašė anonimiškumo dėl jautraus šio klausimo pobūdžio, sakė, kad B. Burnsas vyksta į Kataro sostinę kalbėtis su premjeru Mohammedu bin Abdulrahmanu Al-Thaniu, kurio šalis dalyvauja dedant pastangas susitarti dėl paliaubų Gazos Ruože ir įkaitų paleidimo.

„Nepasiekus proveržio naujausiose Egipto ir Izraelio derybose Kaire, CŽA direktorius Burnsas vyksta į Dohą dalyvauti skubiame susitikime su Kataro ministru pirmininku, siekiant įvertinti, ar galima grąžinti derybas į geras vėžes“, – tvirtino šaltinis.

Kataras, JAV ir Egiptas dalyvauja užkulisinėse derybose, stengdamiesi užtikrinti, kad Gazos Ruože būtų nutraukti karo veiksmai.

Sekmadienį Kaire baigėsi naujausias tarpininkų ir palestiniečių smogikų grupuotės derybų raundas. Izraelis ir „Hamas“ yra viešai apkaltinę vienas kitą dėl negebėjimo pasiekti susitarimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.