Catherine Middleton ir princui Williamui suteikti nauji titulai: tai įvyko šeimai ypatingą dieną

Antradienį karalius Karolis III (75 m.) Velso princui Williamui (41 m.) ir Velso princesei Catherine Middleton (42 m.) suteikė naujus karališkuosius laipsnius. Visa tai įvyko per princo Louiso 6-ąjį gimtadienį, praneša „People“.

Catherine Middleton ir princui Williamui suteikti nauji titulai.<br>Dutch Press Photo/Cover Images/Scanpix nuotr.
Catherine Middleton ir princui Williamui suteikti nauji titulai.<br>Dutch Press Photo/Cover Images/Scanpix nuotr.
Catherine Middleton ir princui Williamui suteikti nauji titulai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Catherine Middleton ir princui Williamui suteikti nauji titulai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Karalienė Camilla.<br>GEORGE ROGERS/SIPA / scanpix nuotr.
Karalienė Camilla.<br>GEORGE ROGERS/SIPA / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 24, 2024, 2:06 PM, atnaujinta Apr 24, 2024, 3:26 PM

Princesei Catherine Middleton suteiktas Garbės kavalierių ordino karališkosios kompanjonės titulas.

„Jis visada jai jautė ypatingą prielankumą. Jam ji – tarsi duktė, kurios jis neturėjo. Jis, lygiai kaip Williamas, jaučia pareigą ją apsaugoti“, – portalui „People“ teigė karališkosios šeimos narių biografė Sally Bedell Smith.

Karalius, kaip ir Catherine, jau kurį laiką serga onkologine liga. Pasak šaltinių, jis didžiuojasi Catherine, kad ji kovo 22-ąją ryžosi viešai prabilti apie tai, kad serga vėžiu.

Tuo tarpu princui Wiiliamui karalius Karolis III suteikė Garbingiausiojo Pirties ordino Didžiojo magistro titulą.

Šis titulas nuo 1974-ųjų iki jo inauguracijos priklausė karaliui Karoliui III.

C.Middleton suteiktą Garbės kavalierių ordino karališkosios kompanjonės titulą 1917 m. įsteigė karalius Jurgis V, kad įvertintų išskirtinius pasiekimus meno, mokslo, medicinos ir visuomeninės veiklos srityse.

Vienu metu ordino nariais gali būti ne daugiau kaip 65 asmenys (nors asmenys iš ne Sandraugos šalių gali būti laikomi papildomais garbės nariais), šiuo metu tarp jų yra Davidas Attenboroughas, Eltonas Johnas, Anna Wintour, Judi Dench ir Maggie Smith.

Princui Williamui suteiktą titulą 1725 m. įsteigė karalius Jurgis I, tačiau manoma, kad iš pradžių jis buvo įsteigtas dar VIII amžiuje.

Juo apdovanojami kariuomenės ar valstybės tarnybos nariai už pavyzdingą tarnybą.

Karalienė Camilla taip pat gavo naują titulą – ji tapo Britų imperijos Didžiojo magistro ir Britų imperijos aukščiausiojo ordino Didžiojo kryžiaus pirmąja dama.

Britų imperijos ordiną 1917 m. įsteigė karalius Jurgis V, siekdamas pagerbti platesnį visuomenės sluoksnį – tiek kariškius, tiek civilius.

Jį sudaro penkios klasės, iš kurių dvi vyriausiosios, suteikia apdovanotajam riterio arba damos titulą.

Didžiojo magistro titulą anksčiau du kartus turėjo Karalienės Elžbietos II sutuoktinis princas Filipas (1953–2021 m.) ir karalienė Marija (1936–1953 m.).

Laikydamasis tradicijos balandžio 23-iąją, Anglijos globėjo šventojo Jurgio dieną, karalius paskyrė ir dar keturis naujus Keliaraiščio ordino narius.

Šiuos titulus gavo Elžbietos II pusbrolio žmona 77-erių Glosterio hercogienė. Tai pirmas kartas, kai ne karališkojo kraujo asmuo, kuris nebuvo monarcho sutuoktinis ar įpėdinis, gavo šį ordiną.

Kiti trys nauji Keliaraiščio ordino nariai yra oro pajėgų vyriausiasis maršalas lordas Peachas, garbės lordas Kakkaras ir lordas Lloydas-Webberis.

Keliaraiščio ordinas yra seniausias riterių ordinas Jungtinėje Karalystėje, kurį beveik prieš 700 metų įsteigė karalius Edvardas III.

Kasmet Vindzoro pilyje yra rengiama procesija ir pamaldos, kurių metu ordino nariai dėvi aksominius ordino drabužius ir skrybėles, papuoštas stručio plunksna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.