Infliacijos lygis euro zonoje balandį nekito ir siekė 2,4 proc., ekonomika augo

Infliacija euro zonoje balandį, kaip ir tikėtasi, toliau nemažėjo. Vartotojų kainos augo 2,4 proc., lyginant su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, antradienį Liuksemburge po pirmojo įverčio pranešė Eurostatas. Kovą infliacijos rodiklis taip pat buvo 2,4 proc.

Infliacijos lygis euro zonoje balandį nekito ir siekė 2,4 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Infliacijos lygis euro zonoje balandį nekito ir siekė 2,4 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė, Jūras Barauskas

Apr 30, 2024, 12:58 PM

Tai pirmas kartas nuo metų pradžios, kai infliacija euro zonoje nemažėjo. Vasarį brangimas dar siekė 2,6 proc., o sausį – 2,8 proc. Prieš metus infliacija buvo 7 proc. Lyginant su ankstesniu mėnesiu, vartotojų kainos balandį ūgtelėjo 0,6 proc.

Europos Centrinis Bankas (ECB) vidutiniu laikotarpiu siekia 2 proc. infliacijos. Kovodamas su didele infliacija ECB smarkiai padidino palūkanų normas. Tačiau brangimui mažėjant, šiais metais tikimasi ir palūkanų mažėjimo.

Euro zonos ekonomika pirmąjį 2024 m. ketvirtį išaugo 0,3 proc.

Oficialiais antradienį paskelbtais duomenimis, euro zonos ekonomika pirmąjį 2024 m. ketvirtį išaugo labiau nei prognozuota.

Oficialios ES statistikos agentūros duomenimis, lyginant su praėjusiu ketvirčiu, per pirmuosius tris šių metų mėnesius 20 šalių vienijančios vieningos valiutos zonos ekonomika išaugo 0,3 proc. Bendrovių „FactSet“ ir „Bloomberg“ atliktų analitikų apklausų rezultatai rodė, kad buvo tikimasi, jog ekonomika išaugs 0,1 proc.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.