Prancūzijoje streikuoja geležinkelininkai ir „Air France“ darbuotojai

Prieš darbo sąlygas protestuojantys Prancūzijos geležinkelininkai ir oro bendrovės „Air France“ darbuotojai pirmadienį rengiasi streikuoti, įspėja šalies žiniasklaida.

"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2018, 12:19 PM

Valstybinė geležinkelių korporacija SNCF pranešė, jog bus atšaukta apie 60 proc. greitųjų traukinių TGV reisų, 60 proc. priemiestinių traukinių reisų ir maždaug 70 proc. įprastų tarpmiestinių traukinių reisų.

Streikus Prancūzijos geležinkelininkai rengia jau kelis mėnesius. Jie ketina streikuoti iki birželio pabaigos, tačiau protesto akcijos rengiamos su pertraukomis. Streikų dalyviai priešinasi vyriausybės planams panaikinti jų ypatingą statusą, kuris transporto sektoriaus darbuotojams garantuoja įvairias privilegijas ir lengvatas, įskaitant ankstyvą išėjimą į pensiją.

Be to, prognozuojama, kad dėl „Air France“ darbuotojų streiko šalyje sutriks oro eismas ir oro uostų veikimas. Oro bendrovė sekmadienį pranešė, jog pirmadienį atliks 75 proc. planuotų skrydžių.

Protesto akcijoje dalyvaus maždaug 30 proc. oro vežėjos pilotų, apie 20 proc. įgulos darbuotojų ir 13 proc. antžeminių paslaugų skyriaus darbuotojų.

Kaip ir Prancūzijos geležinkelininkai, „Air France“ darbuotojai surengė jau kelis streikus, dėl kurių oro bendrovė patyrė per 200 mln. eurų nuostolius.

Profsąjungos sako, kad po ilgų taupymo metų, kurie oro vežėjai padėjo vėl pradėti veikti pelningai, darbuotojai turi teisę į paskatinimą, juolab kad jų darbo užmokestis nuo 2011 metų faktiškai yra įšaldytas.

Oro bendrovės darbuotojai reikalauja, kad jų darbo užmokestis būtų padidintas 6 proc., tuo tarpu vadovybė sako, jog tai neįmanoma, atsižvelgiant į dabartinę finansinę padėtį ir didelę konkurenciją oro vežėjų rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.