Kourtney Kardashian atskleidė netradicinį receptą, kas padeda sergant, bet ne visiems jis patiks

224 milijonus sekėjų turinti garsiojo Kardashianų klano narė Kourtney pasidalijo mamišku receptu, kuris, pasak jos, suteikia jėgų sergant. Moteris atskleidė, kad išgėrė pačios savo pieno, rašo portalas people.com.

Motinos pienas suaugusiems nėra toks vertingas, kaip dažnai manoma.<br>„Freepik“ asociatyvi nuotr.
Motinos pienas suaugusiems nėra toks vertingas, kaip dažnai manoma.<br>„Freepik“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2024, 9:18 AM

Vėlų vakarą Kourtney įkėlė nuotrauką į „Instagram stories“, kuriame pasinaudodama vienu iš vaizdą gerinančių filtrų įsiamžino po antklode, iškėlusi nykštį.

„Šis filtras yra beprotiškas ir aš ką tik išgėriau stiklinę motinos pieno, nes man bloga. Labanakt!“, – parašė žinoma mama.

Savo pieno ji turi neatsitiktinai, nes šiuo metu žindo 5 mėnesių sūnų Rocky Thirteen. Ji taip pat yra Penelope Scotland (11) ir sūnų Masono Dasho (14) ir Reigno Astono (9) mama.

Pasak portalo parents.com jau seniai tikima, kad motinos pienas gali sustiprinti suaugusio žmogaus imuninę sistemą. Užsienyje net yra internetinių rinkų, kuriose jis parduodamas suaugusiems. Tačiau ekspertai yra visai kitos nuomonės – pasak jų, mažai tikėtina, kad jis bus naudingas suaugusiems, o svetimas motinos pienas gali sukelti net ir rimtą pavojų sveikatai.

„Krūties piene yra antikūnų, fermentų ir baltųjų kraujo kūnelių, kurie gali sustiprinti imuninę sistemą ir potencialiai padėti kovoti su gresiančia infekcija“, – sako laktacijos ekspertė Leanne Rzepa.

Tačiau nors yra įrodytų tyrimų, įrodančių, kaip motinos pienas gali būti naudingas kūdikiams, suaugusiesiems tai yra šiek tiek kitokia.

„Motinos pienas yra specialiai pritaikytas kūdikių mitybos poreikiams tenkinti ir jame yra antikūnų, kurie padeda stiprinti jų imuninę sistemą, tačiau šios naudos suaugusiesiems gali nepasireikšti“, – pratęsė žindymo konsultantė.

Pasak jos, tiesiog nėra pakankamai įrodymų, patvirtinančių motinos pieno veiksmingumą suaugusiesiems kaip veiksmingą priemonę bet kokios rūšies ligų gydymą. Be to, verta atsiminti, kad ir kūdikių žarnynas visai skiriasi nuo suaugusiųjų.

Ar tėvams saugu gerti, jei jie to nori? Atsakymas yra „taip“, bet su nedideliu įspėjimu.

„Techniškai suaugusieji gali gerti motinos pieną. Motinos pienas yra maistinių medžiagų turintis skystis, kurį pieno liaukos gamina jaunikliams maitinti, todėl apskritai suaugusieji nėra įprasta reguliariai vartoti motinos pieną. Svarbu tai, kad suaugusiesiems geriausia negerti žalio (nevirinto) motinos pieno, kuris nėra jų. Motinos pienas gaminamas iš jūsų kraujo, todėl pieno donoras turi būti patikrintas ir išsityręs kraują dėl infekcijų ir kitų ligų perdavimo rizikos, kad būtų saugu gerti jo pieną“, – paaiškino L. Rzepa.

Iš tiesų, nuomonė, kad motinos pienas gydo nuo peršalimo, greičiausiai yra placebas, kuris ir veikia tokiu principu, kad jei tiki, tai tave ir gydo.

Parengta pagal „People“ ir „Parents“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?