LSDP taryba teikia rezoliuciją dėl medikų mobingo darbo vietoje

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) taryba pateikė rezoliuciją dėl mobingo darbo vietoje, akcentuodami sveikatos priežiūros įstaigas, kurią LSDP frakcijai siūloma registruoti Seime.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) taryba pateikė rezoliuciją dėl mobingo darbo vietoje, akcentuodami sveikatos priežiūros įstaigas, kurią LSDP frakcijai siūloma registruoti Seime.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) taryba pateikė rezoliuciją dėl mobingo darbo vietoje, akcentuodami sveikatos priežiūros įstaigas, kurią LSDP frakcijai siūloma registruoti Seime.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-27 12:37

LSDP taryba ragina Vyriausybę parengti ir įgyvendinti nacionalinę strategiją, skirtą kovai su mobingu darbo vietoje, ypatingą dėmesį skiriant sveikatos priežiūros įstaigoms, skirti pakankamai lėšų kovai su mobingu darbo vietoje, ypatingą dėmesį skiriant sveikatos priežiūros įstaigoms, užtikrinti, kad darbuotojai ir darbdaviai galėtų vadovautis aiškia mobingo, kaip elgesio tipo, apibrėžtimi, įskaitant internetinį, virtualų, nuotolinį mobingą, ir būtų aiškiai nustatytos procedūros.

Taip pat nedelsiant įvertinti, kokių konkrečių rezultatų leido pasiekti minėtosios darbo grupės išvados ir priimti sprendimai, užtikrinti, kad Valstybinė darbo inspekcija ir SADM nedelsdamos reaguotų į viešumą pasiekiančius ir nepasiekiančius incidentus, kai kyla įtarimų, kad asmens savižudybę galėjo lemti mobingas darbo vietoje.

Tuo metu įmonės ir darbdaviai raginami sukurti ir įgyvendinti politiką, skirtą kovai su mobingu, reguliariai rengti mokymus darbuotojams apie mobingą, mokant jį atpažinti ir užkirsti jam kelią bei darbo vietoje kurti tokią aplinką, kad mobingą patiriantys darbuotojai jaustų paramą ir palaikymą.

Galiausiai aukštojo mokslo įstaigos raginamos patvirtinti ir taikyti vidaus tvarkas, skirtas atpažinti bei tinkamai reaguoti į psichologinį smurtą aukštosiose mokyklose, o visuomenę netoleruoti mobingo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje ir visoje Europoje minima Europos diena