Vaistinėse ieško ne tik vaistų: farmacininkė pasakė, ką žmonės perka internetu

Internetinėse vaistinėse žmonės ne tik ieško vaistų ir maisto papildų, bet ir dairosi iki šiol neišbandytų naujovių. „Eurovaistinės internete“ farmacijos specialistė Karolina Liumparaitė pastebi, kad internete žmonės dažniau susidomi išbandyti naujausias kosmetikos ar maisto papildų naujoves, o dar kiti nepabijo pasikonsultuoti dėl priemonių, kurios palengvintų audringų vakarėlių sukeltas pasekmes.

Apsipirkimas internetu<br>123rf nuotr.
Apsipirkimas internetu<br>123rf nuotr.
Eurovaistinė<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Eurovaistinė<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Vaistinė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vaistinė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 24, 2024, 10:32 AM

Vietoje tablečių – guminukai ar netgi uostukai

Kapsulės ir tabletės – vienos populiariausių ir dažniausiai įsigyjamų vitaminų formų. Visgi, farmacijos specialistė Karolina Liumparaitė pasakoja, kad pastaruoju metu žmonės į savo pirkinių krepšelius vis dažniau įsideda ir kitokių formų vitaminus, pavyzdžiui, guminukus, purškiamus maisto papildus ar netgi uostukus.

„Žmonės ieško, kokia vitaminų forma jiems būtų patogiausia, nes, visgi, ne kiekvienas, o ypač vartojantis daugiau maisto papildų, mėgsta nuryjamas tabletes. Dar kiti neretai pamiršta jas suvartoti.

Dėl to žmonės vis dažniau renkasi guminukus ir purškiamus maisto papildus, nes juos patogu nešiotis su savimi, o dėl saldainius primenančios formos ir skonio nesinori praleisti vartojimo laiko. Lygiai taip pat internetinėje vaistinėje pastebime augantį žmonių susidomėjimą uostukais. Tai nosies inhaliatoriai, pripildyti skirtingų eterinių aliejų mišinių, kurie gali padėti atsipalaiduoti, susikoncentruoti ar netgi suteikti energijos“, – pasakoja K. Liumparaitė.

Ieško maisto papildų tinkančių veganams, vegetarams, netoleruojantiems gliuteno ir kt.

Farmacijos specialistė pasakoja, kad veganai, vegetarai ar kitą mitybą praktikuojantys žmonės jau gerai žino, kad netgi ieškant paprasčiausių maisto papildų ir vitaminų, būtina skaityti jų sudėtį, nes joje neretu atveju galima sutikti ir gyvūninės kilmės medžiagų.

„Želatina – viena dažniausiai sutinkamų gyvūninės kilmės medžiagų maisto papilduose. Ji dažnai naudojama minkšto gelio pavidalo kapsulių gamybai, todėl tokių maisto papildų sudėtyje patariama vietoje želatinos ieškoti pululano, kuris yra vegetariškas, augalinės kilmės kapsulės apvalkalas, arba guminukų su tapijokos krakmolu, pektinu, miltelių, skystos formos maisto papildų.

Lygiai taip pat tenka sulaukti klientų pasiteiravimų, ar jie gali vartoti kolageną arba žuvų taukus. Niekam ne paslaptis, kad jie abu išgaunami iš gyvūninės kilmės jungiamųjų audinių, tačiau šiais laikais galima rasti vis daugiau alternatyvų kaip augalinės kilmės kolagenas ar omega-3 iš augalinio jūros dumblių aliejaus, kurie yra tokie pat veiksmingi“, – pasakoja K. Liumparaitė.

Grožio priemonių prioritetas – saugoti odos ir plaukų sveikatą

Farmacijos specialistė pastebi, kad vaistinėse grožio priemonių ieško tie klientai, kurie nori rūpintis savo oda ir plaukais ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus.

„Vis daugiau žmonių internetinėje vaistinėje ieško plaukų garbanojimo be karščio priemonių, suvokdami, kad taip galės apsaugoti savo plaukus nuo papildomos karščio sukeliamos žalos. Lygiai taip pat žmonės daugiau dėmesio skiria veido odos apsaugai nuo ultravioletinių saulės spindulių.

Jie renkasi SPF pieštukus, kuriuos visada galima turėti šalia savęs rankinėje ir lengvai atnaujinti apsaugą dienos eigoje. Taip pat džiugu matyti, kad norintys viso kūno įdegio dažniau renkasi ne soliariumus ar saulės vonias, bet būtent savaiminio įdegio priemones, kurios ne tik suteikia norimą įdegį, bet ir drėkina bei maitina kūno odą“, – teigia K. Liumparaitė.

Testų įvairovė

Anot farmacijos specialistės, nuolat skubantys žmonės internetinėse vaistinėse įsigyja ir įvairiausius testus, kurie gali parodyti netgi ir kai kurių vitaminų kiekį organizme.

„Jeigu seniau tekdavo girdėti apie vaistinėse įsigyjamus nėštumo, koronaviruso ar gripo testus, šiandien jų pasirinkimas yra kur kas platesnis. Žmonės internetinėse vaistinėse įsigyja ovuliacijos, menopauzės, vyrų vaisingumo, Laimo ligos ar streptokoko testus.

Taip pat gali įsigyti testus, kurie parodo tam tikrų medžiagų kiekį organizme – pavyzdžiui, geležies ar vitamino D. Visos šios priemonės yra skirtos savikontrolei, tačiau net ir jas naudojant vertėtų reguliariai pasidaryti kraujo tyrimus gydymo įstaigose“, – pataria K. Liumparaitė..

Po audringų vakarėlių

„Po audringų vakarėlių internetine žmonės drąsiau ieško priemonių nuo pagirių. Vieni iš jų įsigyja maisto papildus, skirtus padėti palaikyti normalią kepenų veiklą. Tuo tarpu kiti išbando transderminius pleistrus, kurie gali padėti atkurti vitaminų ir maistinių medžiagų kiekį, kurį kūnas prarado vartojant alkoholį. Taip pat žmonės ieško vaistinių preparatų virškinimo sistemos veiklai palaikyti bei elektrolitų tirpalų, kurie atkurtų prarastų mineralų kiekį organizme“, – sako K. Liumparaitė.

Visgi, ji patikina – stebuklingo vaisto nuo audringų vakarėlių pasekmių nėra. Ji pataria atsakingai riboti alkoholio vartojimą, kadangi jo pasekmės gali būti ne tik trumpalaikės, bet ir ilgalaikės. Nesaikingai vartojamas alkoholis gali tapti širdies ir kraujagyslių, kepenų ir kasos ligų, psichikos sutikimų bei alkoholizmo išsivystymo priežastimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.