EUROLYGA 2023

Rusija „neutralizavo“ dar vieną sportininkę: šįkart kirto buvusiai L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės varžovei

Rusijos olimpinio komiteto ir sporto valdžios dejonės dėl draudimų sportininkams startuoti Paryžiaus olimpiadoje – lyg netikros krokodilo ašaros. Leidus vienam ar kitam Rusijos sportininkui pasirodyti olimpiadoje, valdžia skuba „neutralizuoti“ toki atletą, kad šis jokiais būdais neatstovautų valstybei.

 Rusė Uljana Batašova Paryžiaus žaidynėms rengsis už savo pinigus. <br> championa.com nuotr.
 Rusė Uljana Batašova Paryžiaus žaidynėms rengsis už savo pinigus. <br> championa.com nuotr.
L.Asadauskaitė.<br>A.Pliadžio nuotr.
L.Asadauskaitė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 24, 2024, 8:18 PM

Šiomis dienomis iš šalies agresorės Rusijos olimpinės rinktinės sąrašų išmesta penkiakovininkė Uljana Batašova bandys rengtis 2024 metų Paryžiaus olimpiadoje iš savo lėšų ir be valstybės paramos.

Šešiskart Rusijos šiuolaikinės penkiakovės čempionė ketino varžytis Paryžiuje, prieš galutinai pakeičiant šios sporto šakos programą.

Kaip Rusijos žiniasklaidai paatviravo 29-erių sportininkė, nacionalinė federacija nuo jos nusisuko po žinios, jog U.Batašovai leista pasirodyti žaidynėse kaip neutraliai atletei.

Taip pat moteris pridūrė, kad startui žaidynėse Prancūzijos sostinėje ji ruošis savo lėšomis.

Šiuolaikinės penkiakovės varžybos Paryžiuje dar vyks pagal senąją formulę – sportininkai grumsis konkūro, fechtavimo, šaudymo, bėgimo ir plaukimo rungtyse.

Ši olimpiada bus paskutinė, kai penkiakovėje atletai varžysis su žirgais.

„Tai bus paskutinis kartas, kai programoje bus žirgai. Po to tai bus jau visiškai kita sporto šaka. Susidūriau su pasirinkimu – arba baigti karjerą, arba bandyti įgyvendinti savo tikslus olimpiadoje. Ir nusprendžiau nelaukti, todėl pateikiau dokumentus neutralaus sportininko statusui gauti ir įspėjau apie tai federaciją.

Bet kai kuriems žmonėms tai, matyt, nepatiko. Jie manęs visiškai nepalaikė. Ir padarė viską, kad nelikčiau jų sistemoje.

Mane iškart atleido iš rinktinės, tada aš iškart praradau ir oficialų valstybės finansavimą. Bet svajonė yra stipresnė už pinigus. Aš pati finansuosiu savo pasirengimą Paryžiui“, – rusų žiniasklaidai guodėsi U.Batašova.

2020 metų Tokijo olimpiadoje U.Batašova kovojo kartu su lietuve Laura Asadauskaite-Zadneprovskiene.

Prieš lemiamą bėgimo ir šaudymo rungtį rusė buvo pirma, tačiau blogai sustartavo ir liko devinta. Tuo tarpu lietuvė itin sėkmingai bėgo ir šaudė ir iškovojo žaidynių sidabro apdovanojimą.

Anksčiau Rusijos gimnastikos federacijos prezidentė Irina Vinner visus rusų sportininkus, kurie siekia neutralaus atleto statuso 2024 m. olimpinėse žaidynėse, palygino su „benamių komanda“.

Rusijos olimpinio komiteto (ROK) prezidentas Stanislavas Pozniakovas nuėjo dar toliau – Paryžiuje žadančius startuoti rusų tenisininkus išvadino „užsienio agentų komanda“.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) vasarį pateikė galimą planą dėl agresorės Rusijos ir jos pagalbininkės Baltarusijos sportininkų dalyvavimo 2024-ųjų Paryžiaus žaidynėse.

IOC paskelbė, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkai didžiausiose kas ketverius metus vyksiančiose varžybose privalo neatstovauti savo valstybei ar jokiai kitai organizacijai ir Paryžiaus vasaros olimpiadoje varžytųsi tik po neutralia vėliava.

Maža to – norėdami atvykti į žaidynes, atrinkti rusų ir baltarusių sportininkai privalės pasirašyti dokumentą, kad nepalaiko karo, kurį pradėjo 2022-siais V.Putinas ir Rusija prieš nepriklausomą Ukrainą.

Olimpiadoje galės pasirodyti tik individualių sporto šakų atstovai. Komandoms kelias į žaidynes uždarytas.

Olimpinių žaidynių rengėjai taip pat paskelbė, kad šios vasaros Paryžiaus olimpiadoje su neutralia vėliava rungtyniausiantys Rusijos ir Baltarusijos sportininkai negalės dalyvauti atidarymo ceremonijoje.

Neutralūs sportininkai iš abiejų šalių „nedalyvaus delegacijų ir komandų parade per atidarymo ceremoniją, nes jie yra individualūs sportininkai“, po Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vykdomosios tarybos posėdžio Lozanoje sakė IOC direktorius Jamesas McCloudas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.