EUROLYGA 2023

Europos meistrų diskgolfo čempionate lietuviai – stiprūs vidutiniokai

Praėjusį šeštadienį baigėsi keturias dienas Vengrijos Sarvašo mieste vykęs Europos meistrų diskgolfo čempionatas.

Europos čempionatų naujokė klaipėdietė Oksana Žukauskienė. 
Europos čempionatų naujokė klaipėdietė Oksana Žukauskienė. 
Europos čempionatų naujokė klaipėdietė Oksana Žukauskienė. 
Europos čempionatų naujokė klaipėdietė Oksana Žukauskienė. 
 Lietuvos diskgolfo atstovas Darius Gricius.
 Lietuvos diskgolfo atstovas Darius Gricius.
 Lietuvos diskgolfo atstovas Darius Gricius.
 Lietuvos diskgolfo atstovas Darius Gricius.
Nauju diskgolfo Europos čempionu tapo švedas Andersas Swardas 
Nauju diskgolfo Europos čempionu tapo švedas Andersas Swardas 
Nauju diskgolfo Europos čempionu tapo švedas Andersas Swardas 
Nauju diskgolfo Europos čempionu tapo švedas Andersas Swardas 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2023-08-29 18:28

Savaite anksčiau vykusiame pagrindiniame Europos čempionate dalyvavo keturi Lietuvos sportininkai, o tarp meistrų (įvairiose amžiaus grupės virš 40 metų) varėsi trys lietuviai. Iš viso čempionate dalyvavo 153 diskgolfo meistrai.

Pirma savo kovas pradėjo Europos čempionatų naujokė klaipėdietė Oksana Žukauskienė. Puikiai pirmąją dieną žaidusi O. Žukauskienė buvo 8-toje vietoje tarp 27-ių 40+ amžiaus grupės sportininkių.

Antra diena nebuvo tokia sėkminga, ir jai pasibaigus lietuvė smuktelėjo į 14-tą vietą. Trečiosios dienos varžybų užduotis buvo bent jau išsilaikyti toje pačioje pozicijoje, kuri garantavo žaidimą finalinę ketvirtą dieną (pusė visų geriausių sportininkų iškovojo šią teisę).

Deja žaidimas vėl nesiklostė taip sėkmingai, kaip pirmąją dieną. Galutinis rezultatas po trijų žaidimo ratų – 229 metimai (+31 prie PAR) ir galutinė 18 vieta debiutiniame Europos čempionate.

„Nors ir nepavyko iki galo susitvarkyti su jauduliu ir pademonstruoti stabilaus žaidimo viso čempionato metu, esu patenkinta, jog mano žaidimas buvo įvertintas aukštesniais tarptautinės asociacijos PDGA reitingais, nei mano dabartinis vidurkis“, – sakė Lietuvos sportininkė.

Šioje amžiaus grupėje tarp moterų virė labai įtempta kova dėl prizinių vietų – po trijų dienų tvirtai pirmavusi estė Kaire Tekku neatlaikė finalo įtampos ir galiausiai tenkinosi bronzos medalius. Sidabro medalį iškovojo praėjusio čempionato aukso medalininkė slovakė Katka Bodova, o čempione tapo Suomijos atstovė Hannele Maatta. Visas prizininkes skyrė tik po vieną tašką!

Antras savo kovas pradėjo jonaviškis Miroslavas Jurgelevičius. Jam tai buvo antrasis Europos diskgolfo čempionatas, tačiau jis pirmą kartą varžėsi 55+ amžiaus grupėje.

Šioje grupėje varžėsi 21 pajėgiausias Europos sportininkas. M. Jurgelevičiui pirmoji žaidimo diena buvo labai sėkminga – pademonstravęs puikų rezultatą (-3 prie PAR) lietuvis rikiavosi labai aukštoje 6-oje vietoje!

Antroji diena buvo mažiau sėkminga, po kurios M. Jurgelevičius smuktelėjo į 10-tą poziciją. Patekimą į finalinį ketvirtąjį ratą garantavo bent 11-ta vieta po trijų dienų. Nors žaidimas ir buvo pakankamai kokybiškas, bet varžovai žaidė geriau.

Galutinis M. Jurgelevičiaus rezultatas – 199 metimai (+1 prie PAR) garantavo jam galutinę 17 vietą. Pažymėtina kad iki 11-tos vietos pritrūko tik 3 taškų – kova buvo labai artima.

„Jaučiau kad žaidimas buvo gana kokybiškas, labiausiai gaila jog nepavyko išvengti klaidų antro rato viduryje – tai ir atėmė galimybę varžytis finale“, – po varžybų sakė lietuvis. Šioje amžiaus grupėje vilčių varžovams nepaliko danas Alas Felmingas, bet 6 taškų persvara įveikęs sidabro medalio laimėtoją švedą Richardą Kapplingą. Bronzą iškovojo Eglilas Satrenas iš Norvegijos.

Lietuvos rinktinės „veteranas“ Darius Gricius varžėsi ko gero pajėgiausioje ir gausiausioje 40+ amžiaus grupėje. D. Griciui tai jau buvo 7-tas Europos čempionatas (pagal šį rodiklį sportininkas yra Lietuvos rekordininkas)!

Tarp pajėgiausių 46 Europos bendraamžių D. Griciaus reitingas buvo 36-tas. Kaip ir kitų lietuvių tikslas buvo pasirodyti geriau, nei rodė tarptautinės asociacijos reitingai.

Pirmą dieną lietuvis atlikęs 66 metimus (+1 prie PAR) įsitaisė turnyrinės lentelės viduryje (dalinosi 23 vietą su dar vienu sportininku). Antrą dieną rezultatas buvo toks pats.

Bendrą rezultatą +2 turėjo net 6 sportininkai (visi dalinosi 21 vietą), kas vis dar būtų garantavę pateikimą į finalinį žaidimą. Stabilų žaidimą čempionato metu demonstravęs D. Gricius ir trečią dieną pasiekė tokį pat rezultatą.

Deja varžovai žaidė geriau, ir lietuvis liko pirmas už finalo brūkšnio – iki patekimo į finalą pritrūko trijų taškų. Galutinėje įskaitoje – 24-ta vieta.

„Savo pasirodymą vertinu dviprasmiškai – džiugu, kad rezultatas buvo gana stabilus ir viršijantis mano dabartinį reitingą, bet puikiai žinau, kokios smulkios klaidos atėmė galimybę žaisti finale. Bet kuriuo atveju bendras rezultatas – teigiamas, ir nesu nusivylęs galutine vieta.

Visgi varžiausi su pajėgiausiais šios amžiaus grupės žaidėjais, tarp kurių gausu sportininkų vis dar sėkmingai besivaržančių su gerokais jaunesniais varžovais!“, – po čempionato sakė Lietuvos meistrų rinktinės kapitonas.

40+ amžiaus grupėje čempiono titulo nesugebėjo apginti tituluotas Danijos sportininkas Karlas Johanas Nybo, su bendru rezultatu 229 metimai (-31 prie PAR) užėmęs 2 vietą. Nauju Europos čempionu tapo švedas Andersas Swardas, daną aplenkęs net 7 taškais! Trečią vietą užėmė suomis Mika Laikko nuo antros vietos atsilikęs tik vienu tašku.

Kitų pogrupių čempionais tapo:

50+ amžiaus – švedas Jonas Hallebladas (-23)

50+ amžiaus moterų – suomė Kirsi Kaikkonen (+11)

60+ amžiaus – švedas Hansas Tegebackas (-26)

65+ amžiaus – šveicaras Paulas Franzas (-21)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.