EUROLYGA 2023

NBA naujokų biržai besiruošiantis M. Buzelis – apie progresą ir panašumus su „Timberwolves“ gynybos žvėriu

Matas Buzelis Čikagoje treniravosi su kitu artėjančioje NBA naujokų biržoje potencialiai pašaukiamu krepšininku Donovanu Clinganu, o pats lietuvis atskleidė žaidėją NBA atkrintamosiose, kuris jam imponuoja, o kartu išreiškė tikėjimą savo darbu ir tolimu metimu.

Matas Buzelis<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Matas Buzelis<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2024, 12:04 PM

M.Buzelis Čikagoje darbavosi su D.Clinganu, kuris šįmet nusprendė anksčiau laiko baigti studijas Konektikuto (UConn) universitete ir dalyvauti NBA naujokų biržoje.

„Draft Express“ žurnalisto Jonathano Givony pakalbintas lietuvis apibendrino savo darbą su vidurio puolėju.

„Treniruotė buvo labai intensyvi, reikėjo daug kurti, mes su Donovanu puikiai dirbome, išsimetėme metimus ir sunkiai dirbome, buvo didelis intensyvumas ir daug teigiamos energijos. Aš dirbau ties visais aspektais, kadangi visi galime pasistiebti ir eiti į priekį. Aš tiesiog myliu krepšinį ir aš noriu kasdien dirbti kiek įmanoma daugiau“, – JAV žurnalistui sakė M.Buzelis.

Šį sezoną M.Buzelis rungtyniavo NBA G lygos „Ignite“ komandoje, kur rinko 14,3 taško, 6,9 atkovoto kamuolio, 1,9 rezultatyvaus perdavimo ir 2,1 blokuoto metimo vidurkius.

Pažvelgęs į savo praėjusį sezoną lietuvis teigė, kad jis dar turi vietos tobulėjimui.

„Žinote, aš žinau, kad aš galiu būti dar geresnis nei esu dabar. Aš žinau, kad jeigu įdėsiu daug darbo, aš sparčiai tobulėsiu ir galėsiu tapti geriausiu (krepšininku – red.)“, – dėstė M.Buzelis.

JAV kaip tik vyksta NBA atkrintamosios varžybos, kurių M.Buzelis nepraleidžia.

Universalusis puolėjas taip pat atskleidė krepšininką, kuris jam imponuoja svarbiausiu NBA sezono metu.

„Žiūriu labai daug rungtynių. Kiekvienąkart kai grįžtu namo, įsijungiu NBA atkrintamąsias. Aš manau, kad aš galėčiau aikštelėje daryti daug dalykų – gintis, pataikyti metimus. Ką pasakys treneris, tą aš darysiu iš visų jėgų. Aš esu labai universalus.

Man patinka Jadenas McDanielsas. Aš jaučiu, kad galėčiau būti panašus į jį gynyboje – aktyvios rankos, galūnių ilgis. Aš galvoju, kad jis vienas geriausių žaidėjų gynyboje NBA“, – kalbėjo M.Buzelis.

NBA naujokų birža šįmet vyks birželio 26–27 dienomis, o lietuvis teigė, kad iki jos kreips dėmesį į kelis dalykus.

Šiuo metu ESPN prognozėje M.Buzeliui skiriamas 5-asis šaukimas, o tai reiškia, kad likimas lietuvį nublokštų į „Detroit Pistons“ organizaciją, kurioje kadaise savo šanso NBA siekė Deividas Sirvydis.

„Dirbsime (šypsosi – red.). Pagrindinis dalykas, kurį akcentuosime, yra fizinis pasirengimas, daugiau metimų ir didelio intensyvumo treniruotės“, – apie artėjančio mėnesio darbus kalbėjo M.Buzelis.

Šį sezoną NBA G lygoje M.Buzelis tritaškius metė vos 27,3 proc. tikslumu, tačiau krepšininkas teigė, kad tiki savo jėgomis.

„Žinau, kad šiemet skaičiai neparodė, bet aš žinau, kad aš būsiu geras metikas (NBA – red.). aš žinau, kas aš esu. Vidurinėje mokykloje tritaškius mečiau 45 proc. tikslumu. NBA G lygoje rungtynių tempas buvo labai greitas, tad greitai pavargsti. Svarbiausiai – dirbti su ištverme ir metimu“, – aiškino M.Buzelis.

Paklaustas apie potencialią komandą, kuri jį pašauktų, M.Buzelis teigė, kad dėl to jis pernelyg galvos sau nesuka.

„Svarbu, bet... manau, kad komanda, kuri parodys daugiausiai meilės, aš tai komandai būsiu lojalus. Man nesvarbu, kur ir kada mane pašauks, aš kasdien ateisiu (į treniruotes – red.) ir sunkiai dirbsiu“, – baigė M.Buzelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: svečiuose – L. Mažylis, Ž. Pinskuvienė ir V. P. Andriukaitis