EUROLYGA 2023

Prie trenerio sumanymų prisitaikantis R. Jokubaitis prakalbo apie savo komandos žvaigždę: „Jis gali būti neįtikėtinas“

Penktadienio vakarą Rokas Jokubaitis žaidė svarbiausiose rungtynių akimirkose prieš Pirėjo „Olympiakos“ ekipą, o jo atstovaujama Barselonos „Barcelona“ namuose išlygino ketvirtfinalio serijos rezultatą (1:1). Lietuvis po mačo gyrė savo komandos draugą, o kartu prabilo apie naują vaidmenį Katalonijos ekipoje.

Rokas Jokubaitis<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2024, 2:43 PM

„Barcelona“ antrąjį mačą namuose penktadienio vakarą laimėjo 77:69 ir išlygino ketvirtfinalio serijos rezultatą.

R.Jokubaitis šiame susitikime aikštelėje praleido 19 minučių, per kurias pelnė 6 taškus (3/6 dvit., 0/1 trit.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 3 kamuolius.

Gynėjas taip pat pasižymėjo įspūdingu dvitaškiu prieš buvusį žalgirietį Thomasą Walkupą.

„Gynyboje mes žaidėme gerai abejuose susitikimuose, bet pirmajame mače mes kvailai klydome ir nesidalinome kamuoliu, ką mes gerai darėme antroje dvikovoje. Mes išmokome pamokas po pirmųjų rungtynių ir penktadienį žaidėme gerai“, – po antrojo mačo Barselonoje tinklalapiui mundodeportivo.com kalbėjo R.Jokubaitis.

Pirmajame ekipų susidūrime, kurį „Barcelona“ pralaimėjo 77:79, Rogerio Grimau auklėtiniai suklydo 17 kartų, o pergalingame mače katalonai suklydo vos 10 kartų.

„Labai svarbu atitikti varžovų fiziškumo lygį, nes mes žinome, kad jie yra neįtikėtina komanda gynyboje ir kartu puolime. Pirmajame mače mes dėl savo menko intensyvumo buvome prastesni, bet šįkart mes viską išlyginome. Tokia bus ta serija. Komanda, kuri bus fiziškesnė ir psichologiškai stipresnė, ji ir laimės šią seriją“, – dėstė R.Jokubaitis.

R.Jokubaitis taip pat pagyrė savo komandos draugą Jabari Parkerį, kurį lietuvis pavadino „talentingiausiu komandos žaidėju“.

Puolėjas antrajame mače Barselonoje per 32 minutes aikštelėje pelnė 24 taškus (6/9 dvit., 4/7 trit.), atkovojo 5 kamuolius ir sukaupė 22 naudingumo balus.

„Kai yra jo diena ir mes jį randame jo mėgstamose vietose, jis gali būti neįtikėtinas“, – pridūrė R.Jokubaitis.

Paklaustas apie savo vaidmenį „Barcelona“ komandoje, R.Jokubaitis atsakė, kad jis yra įpratęs žaisti ir atakuojančio gynėjo pozicijoje, tačiau pridūrė, jog jam vis tiek reikia laiko įprasti.

„Tai (adaptacija – red.) truputį užtrunka, bet jeigu aš galiu prisidėti prie komandos pergalių, aš žaisiu toje pozicijoje, kurioje treneris nori, jog aš žaisčiau“, – baigė R.Jokubaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.