EUROLYGA 2023

A. Trinchieri įvertino idėją dėl įkrintamųjų kovų ir skurdų Lietuvos trenerių desantą Eurolygoje

Praėjusią savaitę įsibėgėjęs Kauno „Žalgiris“ šį ketvirtadienį bandys nesumažinti apsukų Eurolygoje ir išlikti tarp pretendentų prasibrauti į įkrintamąsias turnyro akistatas. Tam reikia užimti bent 10-ąją vietą.

Kauno „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri.<br>G.Šiupario nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri.<br>G.Šiupario nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 27, 2024, 12:14 PM, atnaujinta Mar 27, 2024, 12:25 PM

„Žalgiris“ praėjusią savaitę patiesė ant menčių italų Bolonijos „Virtus“ 96:812 ir ispanų Vitorijos „Baskonia“ 94:76.

Ketvirtadienį Andrea Trinchieri auklėtiniai susikaus su Milano „Olimpia“ atstovais, kurie taip pat praėjusią savaitę šventė dvi pergales – prieš Šarūno Jasikevičiaus Stambulo „Fenerbahce“ 77:76 ir Donato Motiejūno „Monaco“ 98:80.

Po šių sėkmių Ettore Messina vedamas Milano klubas įžengė į dešimtuko zoną, o kauniečiai su 13 laimėjimų kvėpuoja jam į nugarą.

Situacija tokia, kad per likusius tris turus „Žalgiris“ iš esmės neturi net menkiausios prabangos pralaimėti, jei planuoja pratęsti kovas turnyre po reguliaraus sezono pabaigos.

Juolab, žalgiriečiams būtina susitvarkyti su „Olimpia“, jei galvojama turėti tarpusavio persvarą. Pirmojo rato kovoje namie besivaržęs Milanas pralaimėjo kauniečiams 70:83.

„Visi suprantame, koks bus tai per mačas. Turime visi būti kartu šiame mače – tiek sirgaliai, tiek ir komanda. Turi būti maksimali energija arenoje.

Reikia galvoti apie šią dvikovą, kaip apie svarbiausią, nes po to mūsų lauks dar du svarbūs mūšiai: su „Monaco“ ir topinė akistata su Madrido „Real“.

Milanas yra dabar geriausioje formoje, bet esmė paprasta – taip susidėliojo tvarkaraštis, ir italai sugebėjo palaužti tą patį „Monaco“ ir „Fenerbahce“, – tikino prieš akistatą „Žalgirio“ strategas A.Trinchieri.

Kauno klubo strategas taip pat pareiškė, kad „Žalgiris“ ir šiame mače žais be traumą gavusio latvio Rolando Šmito: „Mes neturėsime svarbaus žaidėjo R.Šmito. Turime su tuo susitaikyti“.

Treneris anonsuodamas kovą tikino, kad Milanas turi rimtas žvaigždes – Nicolą Mirotičių, Shavoną Sheldsą, Nicolą Melli, tačiau kauniečiai turės savo arenos palaikymą.

– Varžovai yra viena iš geriausiai besiginančių komandų Eurolygoje? Tai jų sėkmės formulė?

– Milano klubas yra labai geras, tačiau turėjo daug problemų dėl traumų ir tai turėjo įtakos sezonui. Ir gali dar turėti. Tai pristabdė ekipos tobulėjimą, bet dabar „Olimpia“ komandoje visi sveiki ir kovoja.

– N.Mirotičiaus persikėlimas praėjusiame sezone iš katalonų komandos į Milaną buvo bene svarbiausia žinia Eurolygoje. Ar matote pokyčių jo žaidime lyginant Barseloną ir Milaną?

– Tai, kaip buvo pateiktas klausimas, jis automatiškai yra savotiški spąstai. Bet į juos nepateksiu ir paaiškinsiu savo poziciją.

Kiekvienas žaidėjas, kuris eilę metų rungtyniauja vienoje komandoje, o vėliau persikelia į kitą, pradeda žaisti šiek tiek kitaip. Nes treneris atlieka savo darbus, yra kita aplinka, kitas ekipos braižas.

Žinau, kad Nicola tituluojamas didžiausiu talentu „ketvirtoje pozicijoje“ visoje Eurolygoje. Jis buvo traumuotas, buvo iškritęs iš rikiuotės, bet dabar žaidžia kaip turi žaisti, jis rodo savo potencialą.

– Kaip apibūdintumėte profesoriumi įvardijamą Milano strategą Ettore Messiną?

– Tai vienas geriausių trenerių Eurolygos istorijoje. Visi tai gali matyti. Negalima jo teisti dėl dėl pralaimėjimų. Ar aukštinti dėl pergalių. Aš vertinu tai, ką jis duoda organizacijai. Tai vienas geriausių trenerių ir tai akivaizdu.

– Šiuo metu Eurolygoje klubus treniruoja trys italų treneriai. Dar neseniai buvo ir Gianmarco Pozzecco bei Sergio Scariolo. Kaip paaiškintumėte tokį Italijos trenerių dominavimą?

– Jų nėra pakankamai. Trenerių mokykla Italijoje yra aukšto lygio. Norėčiau, kad jų būtų dar daugiau.

– Lietuva šiuo metu turi tik vieną savo trenerį Eurolygoje – Šarūną Jasikevičių.

– Bet jūs turite ir tik vieną komandą Eurolygoje.

– N.Mirotičius ir Sh.Shieldsas yra rezultatyviausi komandos žaidėjai. Ar galima tikinti, kad būtent juos būtina sustabdyti, jei kauniečiai galvoja apie pergalę?

– Ne. Jie turi mažiausiai 6–7 žaidėjus, kurie gali pelnyti 20 taškų. Duosiu paprasta pavyzdį. N.Melli finaliniame ketverte pelnė virš 20 taškų ir tik todėl, kad komanda pralaimėjo jis netapo naudingiausiu žaidėju.

Jeigu jis sugeba finaliniame ketverte įmesti tiek, jis tai gali padaryti bet kuriose rungtynėse.

Tai žaidėjas, kuris stato komandą aukščiau savęs ir ją vienija. Jeigu susikoncentruosime tik ties Sh.Shieldsu ir N.Mirotičiumi, tuomet vis tiek kažkas kitas tikrai iššaus.

– Kaip vertinate įkrintamųjų atsiradimą Eurolygoje?

– Manau, kad tai yra nuostabu. Pagalvokite apie viską, kas dedasi nuo 9 iki 15–16 pozicijų per pastarąjį laikotarpį. Komandos yra gyvos.

Pažiūrėkite į „Žalgirį“. Kai atvykau, mes buvome iškritę iš visur. Išsaugojome viltį gyvą tik dėl įkrintamųjų varžybų formato. Nėra, ką galvoti – tai nuostabus dalykas.

Taip, daugiau rungtynių, daugiau streso, bet varžyboms reikia mažų pokyčių. Tikiu, kad Eurolygą šie maži pokyčiai stumia į priekį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.