EUROLYGA 2023

Lietuvos plento žiedo čempionui patekus į baisią avariją, kratomasi atsiradusių gandų: kalbėta apie netikusį motociklą

Baltijos ir Lietuvos plento žiedo čempionato starte estų Pernu trasoje tikrai nestovės vienas garsiausių šalies lenktynininkų 45-erių Šarūnas Pladas. Antradienį per treniruotę žinomas šalies sportininkas ir rekordininkas krito, o dabar dėl jo gyvybės kovojama ligoninėje.

 Šarūnas Pladas<br>LMSF nuotr.
 Šarūnas Pladas<br>LMSF nuotr.
 Šarūnas Pladas<br>LMSF nuotr.
 Šarūnas Pladas<br>LMSF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-05-09 13:24, atnaujinta 2024-05-09 15:22

„Šeimos prašymu federacija nekomentuoja Šarūno sveikatos klausimų. Tai gali daryti tik šeima. Tačiau viskas apaugo tokiais gandais, kad vos ne visi aplink turi savo versijų“, – kalbėjo Lietuvos motociklų sporto federacijos vadovė Giedrė Leskauskienė.

Antradienį per treniruotę „Nemuno žiedo“ trasoje savo motociklus galėjo išbandyti penki nacionalinės rinktinės nariai, kurie rengiasi įvairioms varžyboms.

Š.Pladas nuo motociklo krito ties ketvirtuoju trasos posūkiu, kuris vadinamas „Ąžuolo“ ir šioje vietoje galima greitį išvystyti iki 220 km per valandą.

Vyras krito ant kairio šono – ten buvo daugiausia sužalojimų. Greitosios medicininės pagalbos medikai prie sužaloto sportininko buvo kažkur po pusvalandžio, kai įvyko nelaimė.

Kalbėta, kad dėl avarijos kalta technika, nes, neva, Š.Pladas važiavo savadarbiu motociklu.

„Tai visiška nesąmonė. Tai normalus sportinis motociklas, tik kad apsiūtas buvo kitaip – tokiu specialiu putplasčiu, ant jo nebuvo reklamų, todėl kažkam pasirodė, kad tai savadarbė lenktynių priemonė. Tai – visiška nesąmonė“, – sakė G.Leskauskienė.

Pagal sutartį, „Nemuno žiede“ rinktinės nariai gali treniruotis antradieniais, kad galėtų pasitikrinti technikos stovį bei patikrintų savo pasirengimą. Tad tai nėra varžybos ir medikai neprivalo budėti prie trasos.

„Kaip įvyko avarija? Kaip sakė vienas iš lenktynininkų, tai žino tik Šarūnas. Niekas kitas negalės paaiškinti, kaip ji atsitiko, kas buvo ne taip ir kodėl Šarūnas krito nuo motociklo“, – dėstė šalies motociklų sporto federacijos vadovė.

Neoficialiai teigiama, kad sportininkui dėl galvos sumušimų sukelta dirbtinė koma, medikai kovojo dėl vyro kairės rankos.

G.Leskauskienė sakė, kad nežino, ar bus rengiamas kažkoks renginys ar akcija palaikant į avariją patekusį daugkartinį šalies motociklų sporto čempioną Š.Pladą.

„Šeima dabar prašo visų Šarūnui siųsti teigiamas mintis. Daugiau kol kas nieko negalime padaryti“, – konstatavo G.Leskauskienė.

Š.Pladas – greičiausias Lietuvos plento žiedo motociklininkas. Sportininkas karjerą jis pradėjo 2002-siais. Jam priklauso net du „Nemuno žiedo“ ir Latvijos „Bikernieki“ žiedo (600cc klasėjė) greičio rekordai.

Lenktynininkas rengėsi Lietuvos ir Baltijos šalių čempionato etapams, kurie vyks trijose šalyse ir jame numatyti septyni startai – du iš jų Kačerginės „Nemuno žiede“.

„Nereikia galvoti, kad Kačerginės trasa yra visiškai bloga ar pavojinga. Kad ir kokių saugumo priemonių imamasi toje pačioje „Bikernieki“ trasoje ar per pasaulio čempionatus, avarijų ir žūčių neišvengiama ir ten“, – kalbėjo federacijos vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.